31. joulukuuta 2017

Katsaus kuluneen vuoden tavoitteisiin

Vuosi 2017 alkaa olla taputeltu. Vuoden alussa kirjoitin postauksen "Tavoitteita alkaneelle vuodelle" ja tässä postauksessa olisi tarkoitus käydä läpi kyseisen postauksen tavoitteet.

Ensimmäisenä listassa lukee, että haluaisin päästä ajamaan edes yhden ravistartin lainaponilla. Tavoite siis toteutettu! Treeniponi löytyi heti vuoden alussa ja Diranan kanssa pääsimme kesällä ajamaan viisi virallista starttia ja neljästi harjoitusraveissa. Sain myös syksyllä ajaa tuttuni ponia Kassua harjoitusraveissa! Kassu oli varsin mukava ajettava, vaikkakin suustaan yllättävän vahva, eikä meinannut antaa laukkoja millään alas. Kokemus oli kuitenkin hauska ja oli kiva päästä ajamaan tutematontakin ponia.
Olen kuitenkin erittäin onnellinen siitä, että olen vihdoin päässyt toteuttamaan monien vuosien unelmani!

IMG_20171003_180224_761

Toisena listassa kerron, että haluaisin parantaa luottamusta Nopan kanssa. Tämän kohdalla en oikein osaa sanoa onnistuinko vai en. Kesällä Noppa totteli minua todella hyvin ja pystyin pitämään sitä metsässä irti, mutta nyt talven tullen meno on vähän muuttunut. Perus kävelylenkitkin aiheuttavat sillointällöin päänvaivaa, kun poni vaan näykkii ja rynnii minne mielii. Luotan nyt siihen, että tavalliseen tapaansa talven ja pimeän tulo ottaa ponia päähän, jonka takia se alkaa käydä levottomaksi. Toki on syksyn ja talven aikana ollut niitäkin hetkiä, kun poni on selvästi luottanut minuun ja totellut lähes täydellisesti. Riippuu niin paljon päivästä! Maastakäsittelyä ollaan kyllä tehty edellisvuotta enemmän, joka myös oli tavoitteenani.

Seuraavana listassa lukee, että haluan opettaa Nopalle kumarruksen ja juoksuttaessa ympyrällä pysymisen. Kumarruksen ainakin onnistuin opettamaan ja siihen olen todella tyytyväinen! Aiemmin Noppa vaan lähti peruuttelemaan, kun laitoin herkun etujalkojen väliin, mutta nyt kumarrus onnistuu ongelmitta. Juoksutusta ei olla juurikaan harjoiteltu, jonka saralla olen hiukan pettynyt itseeni, mutta ehkä me vielä ehditään. Kyllä Noppa kerran jo pysyi jopa ravissa ympyrällä, mutta se johtui siitä, että hangessa oli ura jota poni seurasi.

DSC_4359

Tarkoituksena oli päästä ponien kanssa uimaan useasti kesän aikana, mutta fakta on se, ettei käyty uimassa kertaakaan. Harmittaa suunnattomasti, sillä olisi ollut hauska nähdä tykkääkö Dirana vedestä, mutta ehkä ensi kesänä sitten.

Tavoitteena oli myös päästä käymään useasti raviradalla ja tämä toteutui. Diranan kanssa tuli etenkin alkukesästä käytyä ahkerasti radalla treenaamassa ja totta kai raveissakin tuli käytyä. Noppa pääsi mukaan vain muutaman kerran, sillä kärryjen kuljettamisesta radalle koitui hiukan ongelmia. Vuoden aikana tuli käytyä kai kuudella raviradalla, joko itse ajamassa tai katsojan roolissa!

DSC_1703-01

Viimeinen tavoite epäonnistui täydellisesti. Tarkoitus oli kirjoittaa ainakin 150 postausta, mutta en kirjoittanut edes kolmeakymmentä. En vaan keksinyt mitään kirjoitettavaa tai jos keksin, niin toteutus ei onnistunut niin kuin olisin toivonut. Ajattelin jatkuvasti, että kyllä vielä ehdin petrata, mutta toisin kävi. Videoitakin piti kuvata enemmän, mutta muistaakseni julkaisin vain yhden. Kuvasin kyllä kesällä muutaman, mutta en saanut niitä ikinä valmiiksi. Suoraan sanottuna siis olen laiminlyönyt blogihommat täysin, mutta en tee tätä, jos ei ole fiilistä tai ideaa. Tykkään kuitenkin todella paljon kirjoittaa ja kehittelen mielessäni paljon ideoita, mutta niiden toteuttaminen ei usein syystä tai toisesta onnistu. Blogin tilastoista myös huomaa, etten ole hirveästi julkaissut postauksia, sillä katselukerrat laskevat postaus postaukselta. Ehkä ensi vuonna saadaan tätäkin blogia hiukan aktivoitua!

Oikein hyvää uutta vuotta jokaiselle!


1 kommentti:

  1. Sun vuosi kuulostaa kyllä onnistuneelta, vaikka kaikki kohdat eivät täyttyneetkään! Eihän sitä nyt ihan kaikkea voi ehtiäkään :D Vuosi kuitenkin menee yllättävän nopeasti ja samaten päivät!

    VastaaPoista