4. syyskuuta 2017

Kesän parhaat palat

Kesäloma hujahti ohi harvinaisen äkkiä ja tuntui, etten ehtinyt tekemään mitään mitä suunnitelmissa oli. Kuvia katsellesani kuitenkin tajusin, että olin kesän aikana tehnyt yhtä sun toista hauskaa, joten tässä postauksessa ajattelin kertoa pääpiirteittäin menneestä lomasta.


Ensimmäisenä mieleen tulee startit, joita pääsin kesän aikana ajamaan Diranalla yhteensä viisi kappaletta, kaksi harjoitusraveissa ja kolme ihan oikeissa raveissa. Menestystä ei juurikaan tullut, vaan saldo oli kolme hylättyä ja kaksi hyväksyttyä suoritusta. Lieksan raveissa 11.7. aikamme oli 3.42,7 ja harjoitusraveissa 29.8. 3.50. Ei siis mitään huippuhyviä aikoja, mutta niistä ainakin on helppo lähteä parantamaan. Ravireissut olivat epäonnistumisista huolimatta super hauskoja, vaikka välillä tekikin mieli heittää hanskat tiskiin. Epäonnistumisista oppii ja hyvillä mielin jatketaan kohti syksyn ja seuraavan kauden haasteita joita odotankin innolla!

Nämä Dirana-kuvat ovat siskoni ottamia 29.8. harkkareista

Käytiin Diranan ja ystäväni Nean sekä hänen poninsa kanssa hiiteillä radalla muutamaan otteeseen kesän aikana. Ainakin Diranalle teki hyvää päästä harjoittelemaan esimerkiksi ohittamista ja volttaamista kaverin kanssa. Noppakin pääsi kerran radalle hölkkäilemään Diranan kaveriksi ystäväni Tiian ohjastamana. Reissu oli oikein hauska, vaikka ponit vuoronperään esittelivätkin oikkujaan. Kyllä ne juoksivatkin innoissaan kunhan vaan saatiin ne ensin juoksemaan.

Tavoitteena oli käydä Nopan kanssa aktiivisesti radalla kirmailemassa ja salaa haaveilin myös, että olisin ajanut Nopalla yhden startin kesällä, mutta kaviokuumeen myötä kaikki haaveet sai heittää romukoppaan. Poni siis sairasti kaviokuumetta kesä-heinäkuun vaihteessa ja sen takia Noppa joutui stressaamaan pienessä hiekkatarhassa ja aina sieltä pois päästessään oli kuin lentoon lähdössä. Noppa kuitenkin parani suhteellisen äkkiä ja päästiin lenkkeilemään enemmän. Sairasloma teki tehtävänsä ja ponin maha kolminkertaistui ja kunto romahti täysin. Ensimmäisen saikun jälkeisen ajokerran jälkeen poni oli aivan hiessä, vaikka vaan kävelimme noin 2km. Pikkuhiljaa olen lisännyt lenkkien pituutta, mutta edelleen Nopan kunto on aivan nollilla.


Tässä loppukesästä olen kokeillut Nopan kanssa vähän ohjasajoakin ihan totisessa mielessä. Ennen ollaan vaan hölköteltiin menemään pitkin ajolenkkiä, mutta nyt olen alkanut vaatimaan enemmän. Alkuun Noppa yleensä vaan nakkelee niskojaan ja yrittää paeta paikalta laukkaspurteilla, mutta pienen kurinpalautuksen ja peltolaukkojen jälkeen se on rentoutunut kivasti ja kuunnellut jopa ääniapuja. Ollaan saatu tosi kivoja pätkiä etenkin ympyrällä ravissa! Laukan kanssa on vielä paljon tekemistä, sillä nyt peräpää lentää minkä ehtii ja laukka on epämääräistä kaahausta. Olen myös onnistunut kesän aikana opettamaan Nopan kumartamaan ja nostamaan huulta käskystä! Harmittaa, kun en ole saanut ketään kuvaamaan meidän menoa koko kesänä, mutta ehkä vielä saan uusia kuvia tässä syksyn aikana.


Ulkomailla en kesällä käynyt, mutta kiertelin eri kaupungeissa ihan Suomen sisällä. Kävin Lappeenrannassa tapaamassa kavereita, Kotkassa sekä Kajaanissa koiranäyttelyissä, Kuusamossa lomareissulla ja Jyväskylässä ponikuninkuusraveissa. Ponikunkkarireissu oli oikein onnistunut, vaikkakin suhteellisen rankka. Mentiin ensin aamulla äitini kanssa autolla Kuusamosta Kajaaniin ja sieltä jatkoin matkaa linja-autolla Jyväskylään, jossa tapasin ystäväni Nean ja suunnattiin Killerin raviradalle. Illalla kierreltiin vielä kaupungilla ja sunnuntaina mentiin taas katsomaan raveja. Ostin raveista Diranalle korvahuput ja Nopalle silatyynyn sekä nahkaisen y-rintaremmin, jonka perään olen kuolannut jo ties kuinka kauan.


Harmikseni ei päästy ponien kanssa uimaan kertaakaan koko kesänä! Järvien vesikin oli kyllä niin kylmää, ettei siellä huvittanut läträtä ilman ponejakaan. Monta unelmaa ja tavoitetta jäi toteuttamatta, mutta ensi kesänä sitten. Kesä oli kuitenkin kokonaisuudessaan oikein onnistunut pienistä harminaiheista huolimatta, koska sain tehdä asioita mistä pidän ilman stressiä koulusta. Ponien ajamista, pyöräilyä, kavereiden kanssa olemista ja jäätelön syömistä, mitä muuta voikaan toivoa!

Mikä oli teidän kesäloman kohokohta? 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Sun kesä vaikuttaa onnistuneelta Nopan kaviokuumetta lukuunottamatta. Toivottavasti pääsette sen kanssa pian treenaamaan taas kunnolla! Mun kesän kohokohta oli kyllä heinäkuussa ollut ratsastusleiri!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon!<3 Ratsastusleiri kuulostaakin oikein kivalta! :)

    VastaaPoista