21. kesäkuuta 2017

Se ei ollutkaan ruusuilla tanssimista

Ilmoitin Diranan 6.6. oleviin raveihin, mutta jouduinkin jättämään sen pois suuongelmien takia. Uutta yritystä heti perään ja 20.6. päästiin starttaamaan Lieksassa. Startti ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta aina ei voi voittaa, eikä saada edes hyväksyttyä suoritusta. Tässä postauksessa kerron meidän kummankin ensimmäisestä startista.

Kaikki postauksen kuvat on siskoni Venlan ottamia.
Raviradalle saavuttiin neljän aikaan iltapäivällä, eli hyvissä ajoin, sillä meidän startti oli vasta kello 17.40. Otettiin aikalailla heti poni ulos kopista ja kävelytin sitä hetken aikaa varikolla. Ihme kyllä minua ei jännittänyt juuri ollenkaan, mutta olin aivan hukassa enkä tiennyt yhtään mitä pitää tehdä. Kävin sisäänkirjoituksessa ja palasin trailerin ja ponin luokse voilokki sekä ruisleipä kainalossa. Aikani kuluksi harjailin Diranaa ja yhdessä ystäväni Nean kanssa letitimme ponin harjan. Vaihdoin päälle ajovaatteet ja aloin laittaa Diranalle kärryjä perään. Sain sen valjastettua melko nopeasti, joten lähdimme kävelemään ympyrää varikolla. Siinä vaiheessa Dirana puksutteli menemään reippaasti ja tuntui hyvältä ajaa.


 Seuraavana odoteltiin trailerin luona, että rata avautuu lämmittelyä varten. Lämmittelyyn lähdin toisen ponin perässä siinä toivossa, että Dirana keskittyisi pysymään sen perässä. Alku sujui hyvin, kunnes välimatka edellä menevään poniin kasvoi ja isoja hevosia alkoi tulla takaa ohi. Siinä vaiheessa alkoi laukkailut ja rimpuilu. Sekki oli unohtunut lämmityksen ajaksi auki, joten Dirana heitteli päätään minne sattuu. Kierroksen lopussa kuitenkin sujui taas erittäin hyvin ja totesin, että yksi lämmittelykierros saa riittää. Tässä vaiheessa olin vielä hyvin luottavaisin mielin startin suhteen. Totesin kuitenkin, että meidät varmaan hylätään liikojen laukkojen takia.


Hiukan ennen starttia hakeuduin oikealle paikalle ponijonoon ja lopulta meidät kuulutettiinkin esittelyyn. Esittely meni hyvin, Dirana ravasi reippaasti eikä yrittänytkään laukata. Minä puolestaan unohdin tervehtiä tuomaristoa, mutta se ei näyttänyt haittaavan ketään. Voltattiin paalulla numerolla kaksi, joten meidän edellä meni toinen poni, joka oli positiivinen asia. Volttauksessa Dirana käyttäytyi ihan hyvin, mutta jäi aika paljon jälkeen. Volttaus tuntui kestävän ikuisuuden, mutta lopulta "aja" komento kajahti ilmoille. Hakeuduin heti kiinni ykkösnumeron selkään, mutta siinä me emme kovin kauaa pysytty.


Dirana juoksi alusta asti vastahakoisesti, joten kaikki ponit pääsivät  vuorotellen meidän ohi. Etukaartessa otettiin jo kolme laukkaa ja ravi oli erittäin vastahakoista. Lopulta viimeinenkin poni ohitti meidät ja takasuoran avautuessa olimme me jääty jo pahasti jälkeen muista. Tunsin kuinka meno hyytyi entistä enemmän ja tiesin, että kohta se tapahtuu. Nimittäin Dirana pysähtyi, pukitti, otti askeleen taaksepäin ja jatkoi matkaa ravilla. Hetken päästä kuulutettiinkin, että meidät on hylätty kävelyn johdosta. Sen kuullessani naamalleni levisi pieni virne ja mielessäni naurahdin. Jatkettiin kuitenkin kunnialla loppuun täi tervassa- taktiikalla ja lopulta päästiin kuin päästiinkin maalipaalun ohi. Matkalla otettiin vielä muutamat laukat, joten viimeistää niistä meidät olisi hylätty. Radalta poistuin nauraen, joten tapahtunut lähinnä vaan huvittaa minua.


Varikolla kävelytin Diranaa, riisuin sen varusteista, tarjosin juotavaa ja huuhtelin hiet pois. Pakattiin poni tavaroineen kyytiin ja lähdettiin palauttamaan sitä tallille. Tarhaan päästyään Dirana sai leipäpalan ja rapsutuksia, vaikka alisuorittikin parhaansa mukaan.

Tästä hylystä sain uutta puhtia yrittää entistä kovempaa ja varmasti seuraavan kerran toivottu onnistuminen tuntuu erittäin hyvältä. Siitä puheen ollen seuraavan kerran ravataan (tai kävellään) 30.6. Juuan paikallisraveissa. Jospa siellä onnistaisi.

1 kommentti:

  1. Tähän muistaakseni jo kommentoihinkin ryhmässä :D Katoin eka ekaa kuvaa ihan, että miks ootte kidnapannu mun viimesimmän ponin ja leikannu harjan :,D Harmi tosta startista. Tekstiä lisäisin kuitenkin hieman enemmän kuvien väliin, näyttää aika tyhjältä nyt.

    VastaaPoista