27. toukokuuta 2017

Viimeinen leiripäivä

Kolmas ja viimeinen leiripäivä starttasi, kun herätys soi kello kahdeksan, eli tuntia myöhemmin kuin lauantaina. Aamutoimet tehtyämme mentiin aamutalliin yhdeksäksi. Ruokimme ponit, sekä veimme ne tarhaan heinien kera. Sen jälkeen siivottiin karsinat ja tyhjennettiin vesikupit. Sisälle mentyämme saatiin kysymyksiä liittyen ponin hankintaan ja hoitoon, joihin pohdimme vastauksia yhdessä. 

Aamupäivällä lähdimme suorittamaan edellisen päivän poniagilityrataa ohjasajaen. Noppa meni ihan hyvin, muttei välillä kuunnellut vaan paineli menemään pää taivaassa. Agilityesteet Noppa suoritti ihan hyvin eikä epäröinyt kummemmin. Pujottelussa kokeiltiin väistättää ponia. Se ei alkuun onnistunut ollenkaan, mutta sain hyviä vinkkejä leirin pitäjältä, joten lopussa saatiin väistettyä muutama askel. Leirin pitäjäkin ohjasajoi Nopalla hetken aikaa ja Noppahan kulki varsin nätisti kokeneemman ihmisen käsissä. Tästä onkin kiva jatkaa ohjasajoharjoituksia, kun tiedän, että Noppa osaa mennä nätistikin. Itse en näemmä vaan vielä osaa ohjasajaa kovin hyvin, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin. 

© Nina Laine
© Nina Laine
Lyhyen ohjasajoharjoituksen jälkeen lähdimme vielä ajamaan poneilla. Tällä kertaa Tiia ja Vallukin tulivat minun ja Nean kanssa yhtäaikaa. Noppa meni jokseenkin laiskasti, mutta suostui välillä ottamaan muutaman reippaankin askeleen. Ajon jälkeen ponit olivat melko väsyneitä ja pääsivät tarhaan syömään. Ruokailun jälkeen kävimme läpi aamuisia kysymyksiä ja pakkasimme loputkin tavarat. Muut jo lähtivät, mutta minä jouduin vielä odottamaan äitiäni jonkin aikaa. Otin Nopan talliin, koska tarhasta se oli lähdössä muiden ponien mukaan. Lopulta äitikin tuli ja päästiin lähtemään kohti kotia.

© Nina Laine
© Nina Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti