12. huhtikuuta 2017

Millä perusteella liityn lukijaksi- haaste

En olekkaan pitkiin aikoihin bongannut minkäänlaisia haastepostauksia kenenkään blogista. Harmillinen juttu, sillä itse tykkään sekä lukea, että tehdä haastepostauksia. Kiitokset siis Ajoponin vauhdissa- blogin kirjoittajalle haasteesta. Kyseisen haasteen ideana on kertoa millä perusteella liityn yleensä blogeihin lukijaksi. 

Haasteen ohjeet:


1. Kirjoita nämä ohjeet ylös.

2. Kirjoita asioita, joita otat huomioon, kun liityt blogiin.

3. Laita postaukseen halutessasi kysymyksiä, kuten "Katsonko kuvien laadun?"

4. Lopuksi kokoa tärkeimmät asiat, millä perusteella liityt lukijaksi.


5. Lopuksi haasta vähintään 5 bloggaajaa tekemään tämänkaltainen postaus.


 Ensimmäisenä mieleen tulee blogissa esiintyvien ihmisten ja etenkin eläinten esittelysivut. Niiden täytyy olla riittävän kattavat ja selkeät, sekä niissä olisi hyvä olla muutamia kuvia, jotta henkilöt voi tunnistaa myös postausten kuvista. Tykkään myös jos esim. blogin sivupalkissa on kerrottu lyhyesti mistä blogi kertoo. Jos blogin päähenkilöitä ei ole millään tapaa esitelty, en yleensä jää seurailemaan blogia, sillä postauksia on todella tylsä lukea jos ei tiedä kenestä puhutaan.

Ulkoasu on nykyään monelle bloggaajalle tosi tärkeä juttu, niin myös minulle, sillä ulkoasu vaikuttaa huomattavasti blogin yleisilmeeseen. Omaa silmääni miellyttää melko yksinkertaiset, selkeät ja neutraalin väriset ulkoasut. Banneriin ei kannata tunkea liikaa kuvia, usein yksikin kuva näyttää hyvältä. Moni bloggaaja myös tekee bannereita sekä kokonaisia ulkoasuja täysin ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan, siispä heitä kannattaa hyödyntää jos ei itse osaa. Jo muutamalla CSS- koodilla saa ulkoasusta huomattavasti siistimmän ja huolitellumman näköisen, joten niitä kannattaa käyttää vaikka alkuun koodit saattavatkin olla kuin hepreaa. 


Hyvin kirjoitettu teksti sekä hyvälaatuiset kuvat voivat mielestäni jossain määrin korvata ulkoasun puutteita, sillä enhän minä blogiin mene ulkoasua katselemaan vaan lukemaan postauksia. Jos teksti on töksähtelevää, siitä puuttuu selvät kappalejaot, pisteet, pilkut tai isot alkukirjaimet, en todellakaan ryhdy lukemaan blogia. Hymiöistä en myöskään tykkää, puhekieli on ärsyttävää luettavaa puhumattakaan yhdyssanavirheistä.


Kuvat ovat minulle kaikkein tärkein asia blogeissa. Välillä saatan jättää tekstin lukematta ja katsella sen sijaan vain kuvia. Siksi kuvien tuleekin olla hyvälaatuisia ja suuria, jotta alan blogia seurailla, tai edes tarkastella tarkemmin. Usein puhelimella otetut kuvat eivät ole järin hyvälaatuisia, joten jonkinlaisen kameran omistaminen on bloggaajalle melko tärkeää. Jokaiseen postaukseen kannattaa lisätä edes muutama kuva herättämään lukijan mielenkiintoa, kokonaan kuvattomat postaukset jätän yksinkertaisesti kokonaan lukematta.

Tässä vielä lyhyesti listattuna asiat joiden perusteella alan seurailla blogia: 

- Laadukkaita kuvia jokaisessa postauksessa
- Oikeinkirjoitus tekstissä
-Huolellisesti tehty ja siisti ulkoasu
- Kattavat esittelysivut blogin päähenkilöille

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Katotaan millon kerkeen tän tekemään kun on vähän kiireellistä, mutta teen kumminkin! :)

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä oikein kiva haaste! Hyvin samanlaisiin asioihin kiinnitän itsekin huomiota uusiin blogeihin eksyessäni, vaikka täytyy myöntää, etteivät esittelysivut ole minulle niin tärkeitä, lähinnä tykkään juuri sellaisesta lyhyestä tiivistelmästä esim. blogin sivupalkissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella moni muukin taitaakin kiinnittää näihin samoihin asioihin huomionsa uusissa blogeissa! :D

   Poista