13. maaliskuuta 2017

Mun hiihtoloma

Minä vietin hiihtolomaani viikolla 10, eli 4-12.3. Kokonaisuudessaan loma oli oikein mukava, mutta muutama päivä oli tosi tylsä. Ajatteli tässä postauksessa kertoa niistä mukavimmista hiihtolomapäivistäni. 

Lauantai 4.3.
Heräsin aamulla kuuden aikaan, sillä lähdin tallin omistajan avuksi tekemään aamutallia. Aamulla ei edes väsyttänyt kamalasti vaikka jouduinkin heräämään normaalia aikaisemmin. Aamutallin jälkeen putsailin ja järjestelin vähän Nopan varusteita sillä aikaa kun poni söi aamuheiniänsä tarhassa. Ajamaan lähdin noin 9.20, eli poikkeuksellisen aikaisin. Noppa meni hyvin, ainakaan vauhtia ei puuttunut, kun Ansku ravasi meidän edellä eikä Noppa pysynyt edes laukalla perässä. Ajon jälkeen mitattiin Noppa ja säkäkorkeudeksi saatiin 109cm, eli ylikorkea kuten aavistinkin.
 

 Seuraavaksi suuntasin uuden ponikaverini Diranan luo. Mitattiin sen sääksi 105cm, se ei onneksi ole ylikorkea, sillä meidän tavoitteena olisi päästä kesällä raveihin. Kävin myös ajamassa, Dirana juoksee mielellää kärryjen edessä, vaikka onkin aika lihavassa kunnossa eikä jaksa juosta kovin pitkiä pätkiä.
Pictures3

Maanantai 6.3.
Aamulla heti herättyäni suuntasin lumikenkäilemään kameran sekä Urmaksen kanssa, sillä ulkona oli aivan ihana ilma! Lomalle sattui sopivasti aurinkoiset ja ehkä vähän lämpimätkin kelit, kerrankin pääsin nauttimaan niistä muullakin tapaa kuin koulun ikkunasta katselemalla. Iltapäiväksi menin mummolaan ja kävin hiihtämässä serkkujen sekä ukin kanssa. 

DSC_5349

Tiistai 7.3.
Tiistaina oli taas ohjelmassa lumikenkäilyä Urmaksen kanssa. Illemmalla kävin vielä ajamassa Diranalla jälleen kerran todella hyvässä säässä. Dirana meni tasaisen hienosti, se osaa kyllä keskittyä hommaansa, toisin kuin vaikkapa Noppa!
2017-03-13_07-18-42

Torstai 9.3.
Torstaiaamuna sain puhelin tallilta, jossa kerrottiin, ettei Noppa ole syönyt yöheiniään, tarhassa yrittää syödä ottaen samalla lunta suuhunsa, muttei kuitenkaan saa syötyä. Lähdettiin sitten katsomaan Noppaa tai oikeastaan raspaamaan sen hampaita, joissa olikin piikkejä. Noppa jäi rauhoitusaineesta pöpperöisenä karsinaan ja oli sen ruokahalukin palannut raspauksen jälkeen. Vika oli onneksi hampaissa, eikä esimerkiksi mahassa.

Lauantai 11.3.
Tuonakin lauantaina lähdin auttamaan aamutallin tekemisessä siinä puoli seitsämän aikoihin. Ajoin Nopan taas sen syötyä aamuheinät. Tällä kertaa Noppa meni vähän laiskasti, mutta sain tiristettyä siitä muutaman vauhdikkaankin askeleen Anskun mennessä edellä. Nopan jälkeen ajoin vielä Diranan, joka sekin meni hiukan laiskasti, mikä lie laiskottelupäivä tuolloin oli. Periaatteessa hiihtoloman molemmat lauantait menivät saman kaavan mukaan.
Pictures4

 Miten teidän hiihtolomanne sujui?

1 kommentti: