19. tammikuuta 2017

Pitkästä aikaa Nopan kuulumisia

En edes muista milloin viimeksi olisin kertonut täällä blogissa Nopan kuulumisia. Tänään olisi siis luvassa postaus, jossa kerron muutamista mieleenpainuneista liikutuskerroista puhelimella otettujen kuvien kera. Kamera mulla oli yksi päivä tallilla mukana, mutta kuvista ei tullut ollenkaan kivoja. Lauantaille on luvattu auringonpaistetta, joten jospa mä silloin saisin edes muutamia kuvia. 

Ollaan pidetty nyt tammikuun ajan taukoa ajamisesta ja tehty sen sijaan maastakäsittelyä. Ajaminen alkoi vähän kyllästyttää niin minua kuin Noppaakin, joten jatketaan ajamista sitten helmikuun puolella. Toki maastakäsittely pysyy mukana matkassa ja ajattelin rueta ohjasajamaan Noppaa jatkossa enemmän. 

1.1.2017
Vuosi aloitettiin oikein onnistuneella ohjasajolenkillä. Noppa meni mielellään eteenpäin, johtuen osittain siitä, että äiti käveli Urmaksen kanssa edellä. Sain Nopan jopa laukkaamaan pienen pätkän ylämäkeen. Muutamia äkkikäännöksiä lukunottamatta lenkki sujui mukavasti ottaen huomioon, että edellisestä ohjasajo kerrasta oli noin 1,5 vuotta. Lopussa kokeiltiin vähän juoksutusympyrällä kävelemistä. Se sujui kohtuullisen hyvin, mutta olisi paremminkin voinut mennä. Noppaa ei olisi kai huvittanut enää kävellä ympyrällä, joten se päätti käydä piehtaroimaan.
Screenshot_2017-01-01-14-44-40

8.1. 
 Nopalla oli tuona sunnuntaina erittäin huono päivä, sen huomasin jo hoitaessa. Päätin lähteä harjoittelemaan temppuja, mutta se päätös ei ollut kovin järkevä. Noppaa ei ollenkaan kiinnostanut temput eikä se myöskään keskittynyt muuhun kuin tiellä meneviin mukamas pelottaviin autoihin. Yritin saada Noppaa ravaamaan nätisti mun vierellä, mutta eihän sekään onnistunut kun poni päätti loikata eteeni ja ruveta pukittamaan. Tuolloin oli pakko luovuttaa ravaamisen suhteen, vaikkei niin pitäisi tehdä. Kokeilin saada vielä Noppaa peruuttamaan ja yllättäen se peruuttikin pelkästä äänimerkistä ja niin en ole koskaan nähnyt Nopan tekevän! Siitä huolimatta tuosta lenkistä jäi tosi huono fiilis. Kaksi alla olevaa kuvaa kertovat varmaan kaiken Nopan mielentilasta tuona päivänä.
DSC_3874
DSC_3839

15.1.
Luvassa oli jälleen ohjasajoa. Lenkki pääosin hyvin, mutta pieniltä erimielisyyksiltä ei vältytty. Tällä kertaa ongelmia tuotti vauhdin määrääminen, Noppa halusi juosta kovempaa kuin minä, joten se päätti alkaa pukittamaan. Välillä noinkin päin, sillä yleensä Noppaa saa käskeä juoksemaan kovempaa. Käytiin kahlailemassa vielä lumihangessa ja Noppa kulki sielläkin reippaasti eteenpäin, vaikka lunta on turhankin paljon. Loppuravit ja- käynnit käytiin kävelemässä maastossa. Alkuun ravi oli turhan kiireistä, mutta lopulta Noppa rauhoittui ja ravasi oikein nätisti! Tämänkin lenkin aikana Noppa piehtaroi kahdesti, mikähän piehtarointivimma sille on tullut?
2017-01-19_07-12-14
2017-01-19_07-11-32

Mitä mieltä olitte tällaisesta postauksesta? Teenkö jatkossa samankaltaisia?

1 kommentti:

  1. Kiva postaus, oli hauska kuulla Nopankin kuulumisia tarkemmin! :)

    VastaaPoista