11. tammikuuta 2017

Inspiraatiota bloggaamiseen?

Monesti on tullut mietittyä, että miksi ylipäätään pidän blogia pystyssä? Mikä siinä kiehtoo ja mistä saan inspiraationi bloggaukseen? Millainen bloggaaja oikein olen? Mitä hyötyä bloggaamisesta on? Tässä postauksessa yritän siis avata vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin. 
DSC_3720
Ihan ensimmäinen mainitsemisen arvoinen asia on se, etten pakota itseäni kirjoittamaan jos ei tee mieli. Kirjoitan vaan jos on jotain mistä kirjoittaa, jonka takia en välttämättä saa viikossa kovin montaa postausta julkaistua.

Moni bloggaaja varmaan pitää kirjoittamisesta ja on siinä hyvä, jälkimmäinen ei päde minuun, sillä olen oikeastaan aika surkea kertomaan asiat kirjoittamalla riittävän selkeästi. Monesti saatan postausta tarkistaessani huomata toistavani samaa asiaa jatkuvasti tai jonkin asian puuttuvan kokonaan vaikka luulin kirjoittaneeni sen jo. Välillä myös tuntuu, että koko teksti on vaan tylsää, samanlaista pötköä, enkä saa tekstiin minkäänlaista tunnelmaa, kuten moni muu bloggaaja. Onneksi kuvilla saa elävöitettyä tekstiä huimasti, enkä voisi kuvitellakkaan julkaisevani postausta ilman kuvia. 
DSC_3702
Tosiaan, tykkään ottaa, muokata ja katsella kuvia, joten kuvat ovat suuri osa blogiani. Joskus vuosia sitten saatoin julkaista postauksen kokonaan ilman kuvia, mutta enää sitä en todellakaan tekisi. Enkä myöskään jaksa lukea blogeja joissa on paljon kuvattomia postauksia. Tämänkään postauksen aiheeseen liittyen mulla ei ole yhtään kuvaa, joten kuvitan postauksen viime viikonloppuna otetuilla kuvilla. Oikeastaan voisin sanoa kuvien olevan suurin inspiraatiolähteeni blogin suhteen.
DSC_3689
Toki myös lukioiden kommentit inspiroivat ja piristävät päivää. Se on mahtava fiilis, kun kuulee positiivista palautetta blogista, johon näkee oikeasti vaivaa ja käyttää aikaa. Saa ikäänkuin vastinetta "työlle".
On myös hauskaa ja samalla inspiroivaa lukea vanhoja postauksia ja huomata kuinka on kehittynyt. Vanhat postaukset ovat ainakin mun osalta myös äärimmäisen noloja ja olenkin piilottanut niistä melko suuren osan.
DSC_3778
Mainittakoon vielä se, että tykkään toteuttaa itseäni ja mikäpä muukaan olisi parempi tapa tehdä sitä kuin blogin ulkoasun muokkaaminen. Välillä se homma raastaa hermoja, mutta silti pidän siitä. Haluaisin myös luoda jotain uutta niin ulkoasun suhteen kuin blogien ylipäätään. Ongelmana on vaan se, etten ole vielä keksinyt mitään uutta, vaikka jatkuvasti mietinkin.
DSC_3760

Mikä teidän paras inspiraatiolähde?

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus!
  En ookkaan aikaisemmin miettinyt parasta inspiraatonlähdettäni, mutta mullakin se taitaa olla kuvat. En voisi tosiaankaan julkaista enää täysin kuvatonta postausta :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä mietiskelevä postaus ja kaunis kuvitus! Itse laiskana kuvaajana joudun ennemminkin innostamaan itseäni ottamaan kameran käteen ja napsimaan kuvia merkintöjen piristykseksi, kun kirjoittaminen innostaisi useammin kuin kuvaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Muakaan ei joskus kamalasti huvittanut ottaa kuvia, mutta järjestelmäkameran myötä innostus kasvoi :D

   Poista
 3. Tosi hienoja kuvia tässä postauksessa ja kiva postaus muutenkin! :) Minulle inspiraatiota antaa eniten kuvat ja blogin lukijoiden kivat kommentit. Ilman kuvia minulla ei olisi luultavasti ollenkaan intoa kirjoittaa postauksia, enkä yleensä kirjoita blogiin sellaisista päivistä, jolloin en ole ottanut edes paria kuvaa. Kuvat ovatkin todella suuri osa blogiani ja nyt uuden kameran myötä se täyttyy entistä enemmän kuvapostauksilla... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) mulla tuskin olis blogia ollenkaan jos ei olis kuviakaan:D

   Poista
 4. Kuvat tosiaan inspiroivat kirjoittamaan ja samalla tavalla myös lukemaan :) Itse en välttämättä aloitakaan lukemaan sellaista postausta, jossa on vain pari hassua heilahtanutta kuvaa. Pakko muuten mainita, että todella upeita kuvia tässä postauksessa! Muutenkin oikein mielenkiintoinen teksti :)

  VastaaPoista