11. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa ratsailla

Nopalta on lähtenyt yskä, mutta alkuloinen se on edelleen ja pulssi tuntuu jaloissa tosi selkeästi, eikä tiedetä mistä se johtuu. Nyt voidaan siis vaan käydä kävelemässä ja tehdä maastakäsittelyjuttuja. Pitää toivoa, että levolla pulssi katoaa. Onneksi Nopalla ei ainakaan näytä olevan mitään kipuja jaloissaan.

DSC_0641
DSC_0713

Tänään mulla oli pitkästä aikaa kaveri tallilla. Laitettiin Nopalle satula selkään pitkästä aikaa. Emilia ratsasteli jonkin aikaa ympäriinsä, ihan pelkkää käyntiä. Noppa käyttäytyi ihan hyvin, lukuun ottamatta yhtä laukkapyrähdystä. Harmittaa kun meillä ei ole hiekkakenttää, koska laitumella ratsastaessa Noppa halusi syödä jatkuvasti. Olis myös niin kiva, jos joku ratsastaisi Nopalla säännöllisesti, mutta en ketä tahansa uskalla sen selkään laittaa, koska poni alkaa testailemaan uusia ratsastajia.

DSC_0579
Voi jestas miten lihavalta poni voikaan näyttää :D
 Minäkin päätin sitten käydä Nopan selässä, vaikka liian pitkä sille olenkin. Ei se kuitenkaan siihen kuole, että kävelen sen kanssa ehkä noin 200 metriä. Kävin vaan Nopan selässä, että sille muistuis mieleen, miten ratsastaessa käyttäydytään. Mentiin ihan perus pysähdyksiä ja peruutuksia. Pohkeenväistöäkin yritettiin, muttei se oikein onnistunut. Noppa kulki oikein rennosti, eikä turpakaan osoittanut taivasta kohti, niinkuin lähes aina aiemmin. Kävelytin Nopan sitten maastakäsin tallille.
En tiedä oliko kovin järkevää käydä Nopan selässä, ihan vaan mun itseni kannalta. Nimittäin nyt tekee entistä enemmän mieli ratsastaa ihan kunnolla.

DSC_0588DSC_0628
DSC_0634

Otettiin Nopalta varusteet pois ja mietittiin mitä vielä tehtäisiin, koska aikaa oli ruhtinaallisesti. Päädyttiin sitten tekemään maastakäsittelyharjoituksia. Ollaan nyt opeteltu sitä, että Noppa pysyy paikallaan kun sanon seis ja kun mä menen kyykkyyn, niin se saa tulla mun luo.
Tänään se ei onnistunut kovin hyvin, toisin kuin noin viikko sitten. Päätin kokeilla kumarrusta. Sitä ei ollakkaan pitkiin aikoihin harjoiteltu, eikä se ole onnistunut kuin muutaman kerran. Tänään kumarrus sujui kuitenkin tosi hyvin! Ei Noppa vieläkään pysynyt kumarrus-asennossa kovin pitkään, mutta kumarsi se silti. Yleensä Noppa pomppaa ylös, ennen kuin jalka edes koskee maata, mutta ei tänään.
Mulle jäi tosi hyvä mieli ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua! Mulle saa myös kertoa jotain maastakäsittelyharjoituksia, koska itse olen surkea keksimään mitään.

DSC_0691
DSC_0671
DSC_0660

DSC_0720

7 kommenttia:

 1. Ei kuitenkaan mitään kaviokuumeen alkua ole? Jos pulssi tuntuu ja on apea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mekin mietittiin, toivotan että ei!

   Poista
 2. En halua pelotella, mutta meillä kaviokuume alkoi juurikin noin.. Pelkät pulssit tuntuivat jaloissa :( Poni ei arkonut edes jyrkissä, kovissa alamäissä. Jos Noppa on vihreällä, niin ottakaa pois ja laittakaa johonkin pieneen tarhaan seisomaan. Jos pulssit häviävät sillä, niin todennäköisesti (alkava) kaviokuume.

  VastaaPoista
 3. Selkeä pulssi kavioissa on hälyttävä merkki eikä silloin jäähä jahkailemaan onko ponilla kaikki kunnossa. Pois vihreältä ja el paikalle tarkistamaan tilanne. Pikkuponit kun on vielä tunnetusti kaviokuumeelle herkkiä!

  VastaaPoista
 4. Et edes ole nopalle liian pitkä!

  VastaaPoista
 5. Aiotko ostaa uuden ponin/hevosen nopan jäädessä pieneksi?

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Nopan jaloissa ei ole mitään vakavampaa!
  Mäkin oon maastakäsitellyt Pekkoa enemmän nyt lähiaikoina, ja oon myös yrittänyt opettaa sille tuota, että se tulisi luokse, kun menen kyykkyyn ja kutsun sitä. Siinä on tosin kyllä vielä harjoittelemista :D
  Teillä vaikutti kyllä sujuvan hyvin noi harjoitukset!

  VastaaPoista