10. elokuuta 2016

Kilpakärryt

Eilen käytiin ukin kanssa hakemassa Nopalle kilpakärryt ainakin lainaan, ehkä jopa omaksi. Jännitti vähän millaset ne ovat, kun en ollu nähny niistä yhtään kuvaa. Ne kuitenkin on lähes täydelliset, koska ne on siniset, eli meidän ajokamojen väriset! Vähän niissä on ruostetta joissakin kohdissa, mutta muuten tosi hyvässä kunnossa. Täytettiin renkaat ja siinäkin jännitti, jos niissä ei pysykkään ilma, niin olisi pitänyt metsästää jostain uutta rengasta. Ilma kuitenkin pysyi renkaissa, ja kaikki muukin oli kunnossa. 

2016-08-10_09-00-43
Tässä kuvassa ne on vielä tosi likaiset, mutta pesin ne kyllä eilen illalla.
Tänään sitten pääsin kokeilemaan noilla kärryillä ajamista. Nopan vieressä ne näytti tosi pieniltä, ja mua pelotti, ettei Noppa mahdukkaan niiden väliin, mutta hyvin mahtui. Alkuun tuntui että olen kamalan lähellä Noppaa ja olo tuntui huteralta, mutta äkkiä siihen tottui. Ne jalkojen paikat mulla oli vähän liian kaukana, sainpahan siinä samalla vähän jalkoja venyteltyä. Lonkissa se tuntui eniten. Lopussa ei enää tuntunut ollenkaan missään, joten en nyt tiedä pitäisikö niitä jalkojen paikkoja siirtää lähemmäs vai pitää siinä.

20160810_172855

Alkuun totuttelin uusiin kärryihin ja käveltiin ihan rauhallisesti yksi kierros ajolenkillä. Sen jälkeen otettiin muutamia rauhallisia ravipätkiä. Nekin sujui hyvin. Siinä vaiheessa Ansku tuli meidän seuraksi, joten Nopan kanssa sitten yritettiin pysyä sen perässä. Anskun perässä otettiin siten muutama reippampi pätkä, mutta muuten mentiin rauhallista ravia ja käyntiä, koska viikonlopusta on tulossa Nopalle tosi rankka, niin en tänään sitä kamalasti rasittanut.

DSC_9462


Harjoiteltiin volttausta ja Ansku oli siinä meidän seurana. Ei ollut oikein kunnolla tilaa, joten voltattiin käynnissä. Se ei oikein sujunut, kun Noppa jäi koko ajan jälkeen Anskusta. Raviradalla on enemmän tilaa, niin siellä se toivottavasti sujuu paremmin. Käveltiin sitten pitkät loppukäynnit, jonka jälkeen otin varusteet pois, ja pesin hiet pois.

DSC_9460

 Laittelin tavaroita jo perjantaita varten valmiiksi. Perjantaina siis lähdetään Joensuuhun korttikurssille! Mua on jännittänyt koko tän viikon ja pelottaa, että unohdan jotain tosi tärkeää ja koko homma menee mönkään. Pitää vain toivoa, että kaikki sujuu hyvin, ja että sunnuntaina mulla on P-ajolupa.

Huominen menee tavaroita pakkaillessa, ja ravikilpailusääntöjä harjoitellessa. Kurssilta tulee postausta sitten ensi viikon alussa. Mun piti kirjoittaa yksi postaus valmiiksi ja julkaista se lauantaina, mutta tänään en enää jaksa, ja huomisen käytän kurssille valmistautumiseen.

10 kommenttia:

 1. Jos saat sen P-ajoluvan meinaatteko hommata sulle ihan kilparaviponin? Noppa taitaa olla liian korkea raviponiksi? Ainakin näyttää aika isolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajelen sitten lainaponeilla, eli ei hommata omaa. Ja joo Noppa on liian korkea :)

   Poista
 2. Kivat noi kilpakärryt!
  Hienoa, että säkin pääset nyt suorittamaan sen kurssin! Sitä ei kannata yhtään jännittää, vaan siitä kyllä pääsee läpi kunhan vaan kuuntelee teoriatunneilla ja lukee edes hieman sääntöjä :D
  Onko Nopalla muuten ihan tavalliset shettiskokoiset silat, kun sillä noi kilpakärryt tulee ihan oikealle kohdalle, vaikka se onkin isokokoinen? Pekolla aisat tulee jotenkin oudon korkealle, niin mietittiin että johtuuko silojen koosta vai kärryistä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni Nopan silat on ponikokoiset, kun Noppa tosiaan on vähän isompi. En vaan ihan varma ole kun siitä on tosi pitkä aika kun ne hankittiin :D mutta kiitos kivasta kommentistasi! :)

   Poista
 3. Voi vitsit, kilpakärryillä onkin kiva mennä, ainakin omasta mielestäni! Tsemppiä tuonne ajokokeeseen! Hyvin se menee, kun vain yrität muistaa olla jännittämättä kauheasti siinä ajotilanteessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpakärryt oli kyllä yllättävän mukavat! Kiitos, ja pitää yrittää olla jännittämättä vaikka se onkin mulle aika vaikeeta :D

   Poista
 4. Ylikorkeilla shettiksillähän voi ajaa B-ponien luokassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi, mutta en usko että Noppa siellä pärjäisi kun se on niin hidas :D eikä täällä meilläpäin ole juuri lähtöjä B-poneille :/

   Poista
 5. Kiva postaus, tsemppiä ajokokeeseen!

  VastaaPoista