22. elokuuta 2016

Hyvää kannattaa odottaa..

vaikka välillä saakin odottaa aika kauan. Nyt kuitenkin odotus palkittiin ja mulla on P-ajolupa.

Eilen heräsin vähän seitsämän jälkeen. Pakkailin kaikki tavarat ja lähdettiin ajelemaan tallille. Tallilla sitten pakkailin lisää tavaroita ja hain Nopan laitumelta. Noppa oli piehtaroinut ihan kunnolla, joten harjatessa meni aika kauan. Lähdettiin ajamaan kohti Joensuuta noin kymmeneltä.

2016-08-22_03-40-22

Joensuun raviradalla otettiin Noppa pois kopista ja taluttelin sitä hetkisen ympäriinsä, kunnes vein sen talliin odottelemaan. Itse menin suorittamaan teoriakoetta. Alkuun kertailtiin vähän sääntöjä, jonka jälkeen tehtiin kokeet. Koe oli yllättävän helppo. Kun teoriakoe oli valmis, saatiin lähteä valjastamaan poneja.
DSC_9544

Olin johtamassa esittelyä numerolla yksi, kuten viime kerrallakin. Se oli jälleen kivaa, koska sain mennä rauhassa ensimmäisen volttauksen ajan omaa tahtia. Alkuun tuntui, että Noppaa ei oikein huvittanut juosta. Ensimmäinen lähtö sujui kuitenkin ihan hyvin ja Noppakin parani loppua kohden.

DSC_9549

Pieni moka sattui, kun olin johtamassa juoksulankaa. Noppa ei millään mennyt tarpeeksi isoa volttia, ja luimisteli muille poneille, eikä ravannut riittävän reippaasti. Koko homma kuitenkin meni ihan sekaisin, kun mun olis pitänyt osata mennä oikealle lähtöradalle, mutta keskittyminen herpaantui, enkä enää tiennyt mistä välistä olisi pitänyt mennä. Otettiin kuitenkin uudestaan, jolloin sujui paljon paremmin.

DSC_9557

Otettiin vielä muutamia lähtöjä, jotka sujuivat hyvin ja viimeisellä kerralla mentiin koko rata ympäri parijonossa. Kävelytettiin poneja, jonka jälkeen otettiin varusteet pois. Kävin myös pesemässä Nopan, koska se oli ihan hikinen ja likainen. Ponien huollon jälkeen saatiin tietää kokeiden tulokset.

DSC_9581


Kokeesta sain pisteitä 18/20. Toinen virhe tuli monivalintakysymyksestä, jossa piti ympyröidä kaikki kohdat, mutta mä ympyröin vain yhden. En muista mistä toinen virhe tuli. Saatiin vielä suklaata ja pipot, jonka jälkeen saatiin lähteä kotiin.

20160821_150434


Nyt pitää vaan etsiskellä ponia jolla pääsisi ajamaan kilpaa. Kilpakärrytkin palautettiin, koska ne oli vähän turhan kalliit ostaa omaksi. Etsiskellään nyt kuitenkin jostain muualta myytäviä kilpakärryjä.

3 kommenttia:

 1. En tiedä miten en ollut huomannut tätä postausta :D Mutta hienoa, että pääsit kortin läpi, ja onnittelut vielä siitä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli blogi vahingossa piilotettuna niin varmaan sen takia :D mutta kiitos vielä!❤

   Poista
 2. Voi vitsit, onnittelut vielä tuosta ajoluvasta! Toivottavasti löydät ponin, jolla päästä radalle :)

  VastaaPoista