19. heinäkuuta 2016

Uimamaisteri


 Yks tän kesä haave on tavoitettu!

DSC_6713
1. Kaikki kuvat on joko mun, Emilian tai Hetan ottamia
Lauantai-aamuna lähdettiin tallille noin yhdeksän aikaan. Tallilla harjasin Nopan ja laitoin pintelit, jonka jälkeen laistattiin poni koppiin ja lähdettiin ajamaan kohti meidän oman kodin lähellä olevaa pihakirppistä. Heta ja Emilia odotteli meitä jos siellä. Tarkoituksena oli pitää Nopalla talutusratsastusta, kuten kahtena edellisenäkin vuonna, mutta tällä kertaa siellä ei ollut juuri ketään lapsia, ja mun serkutkin oli juuri lähteneet sieltä. Vettä satoi melko reippaasti koko ajan, joten se oli varmaan suurin syy siihen ettei paikalla ollut paljoa porukkaa. Taluttelin Noppaa siellä sitten ympäriinsä vuorotellen Heta ja Emilia selässä. Olis ne itsekkin osanneet ratsastaa, mutta mulla ei ollut suitsia mukana, joten piti taluttaa. Oltiin ihan märkiä, joten lähdettiin sitten meille.

DSC_6840
2.
Meillä sitten laitettiin Noppa aitaukseen, jota olin perjantai-iltana tehnyt itikoiden seassa. Siinä se sai hetkisen syödä ja mun serkut kävi moikkaamassa sitä. Se ei viihtynyt kovin hyvin vaan käveli levottomana ympäri aitausta- luuli varmaan että joutuu jäämään sinne pidemmäksikin aikaa kuten edelliskesinä.  Oltiin hetki Hetan ja Emilian kanssa sisällä, koska satoi, välillä piti mennä vähän siirtämään aitaa kauemmaksi ruusupuskasta, koska Noppa söi siitä oksia aidan yli. Lopulta äiti ilmoitti että Noppa oli irti meidän pihalla, ja aidasta langat irti. Kukaan meistä ei tiennyt miten Noppa oli aidan rikkonut. Ei sitten enää ruettu korjaamaan aitaa vaan annettiin Nopan olla irti. Toki meidän piha on aidattu ja portti oli kiinni, joten ei Noppa meidän pihalta  minnekkään päässyt. Noppa viihtyikin paremmin irti, kun aitauksessa, johtui varmaan siitä, että sai syödä äitin kukkia:D mä taidan joutua käymään kukkakaupassa...
DSC_6832
3.

DSC_6835
4.
Noppa kävi härnäämässä koiria, eli käveli koirien häkin viereen, jolloin koirat alko haukkumaan ja seisoskeli siinä oikein tyytyväisen näköisenä. Koirat oli suorastaan raivoissaan ja hetken päästä Noppa käveli pois. Tätä se toisti useita kertoja.
Noppa leikki myös kunnon portinvartiaa, joka ei meinannut päästää ketään sisään, eikä ulos. Äiti oli lähdössä koiran kanssa lenkille, niin Noppa kärkkyi portilla eikä millään meinannut väistää. Sama peli jatkui kun äiti tuli takaisin:D
DSC_6824
5.

Lähdettiin sitten hiekkamontulle, jossa käyn usein Aigin kanssa lenkillä, mutta tällä kertaa lenkkikaverina olikin Noppa. Ei voitu mennä tietäpitkin hiekkamontulle, koska pitäisi ylittää kapea silta, joka on mutkassa, joten ei nää jos tulee auto ja jos siihen ois sattunu yhtäaikaa rekan kanssa, niin se ei olis ollut kovin hauskaa. Piti siis ylittää joki, mutta se oli tosi matala siitä kohtaa, joten ei jouduttu sentään uimaan.
DSC_6792
6.

Päästiin turvallisesti hiekkamontulle kera yksi märkä sukka ja märät housunlahkeet. Noppa kävi tietenkin joen ylityksen jälkeen piehtaroimassa hiekassa, ja oli entistäkin likaisempi. Yritettiin sitten pestä sitä märillä sukilla, mutta senkin jälkeen Noppa piehtaroi. Käveltiin sitten vähän missä sattuu, pitkin hiekkamonttua. Oli tarkotus tehä esteitä Nopalle, mutta ei löydetty sopivia oksia. Paarmat rupes kiusaamaan, joten mentiin takaisin meidän pihaan.
DSC_6727
7.
DSC_6767
8.
DSC_6763
9.

DSC_6777
10.

DSC_6782
11.

DSC_6816
12.
Annettiin Nopan syödä hetki ja tehtiin itsellemmekin ruokaa, syötiin ja vaihdettiin uimapuvut päälle. Käytettiin Noppaa uimassa ja sehän uikin tosi mielellään. Edelleen se tunki nenänsä veden alle uidessa, joten uitin sitä vaan pieniä lenkkejä. Heta ja Emilia kävi vedessä Nopan selässä ja taas talutin niitä, kun ohjia ei ollut. Noppa varmaan ei ole ikinä ennen uintu noin mielellään, meni jopa vapaaehtoisesti uimaan, josta kerron alempana.
DSC_6877
13.
DSC_6874
14.
DSC_6997
15.
DSC_6991
16.
DSC_7028
17.

Päästin siis Nopan irti ja se jäi syömään jotain heiniä vedestä, ajattelin että se lähtee siitä siten omia aikojaan rannalle. Niin ei kuitenkaan käynyt vaan Noppa huomasi, että Emilia oli uimassa ja lähti sen perään uimaan. Mä en tiennyt  mitä tehdä, seisoin vaan tuijottamassa. Alkuun mietin, että loikkaan Nopan perään ja otan sen kiinni, mutta mulla oli kamera kaulassa, eikä muutenkaan olis ollut kovin turvallista mennä ottamaan uivaa ponia kiinni. Onneksi Emilia älysi uida rantaan ennen kun Noppa sai sen kiinni. Noppakin tuli sitten rannalle ja meni syömään.
En nyt tiedä oliko tuo niin jännittävää tai vaarallista, mutta siinä tilanteessa pelotti, että joko Noppa saa Emilian kiinni ja potkii sitä uidessaan, tai että Noppa lähtee jonnekkin kauemmas uimaan, vetää vettä henkeensä ja hukkuu, tai jotain. Tää nyt on vaan tällasta jossittelua.
Noppauinti
18.

Uinnin jälkeen äiti lähti viemään Noppaa takaisin tallille ja Heta ja Emilia jäi meille yöksi ja vielä toiseksikin. Oli yks kesän parhaista viikonlopuista. Ja sain haaveeni toteutettua!

Tällä kertaa vähän pidempi postaus, kerrankin oli helppo aihe kirjoittaa.
Kertokaahan omat suosikkinne kuvista!

9 kommenttia:

  1. Kivasti kirjoitettu!
    Kaikki kuvat oli kyllä ihania, mutta tykkäsin varsinkin noista kahlaus/uintikuvista :)
    Onneksi tossa ei käynyt mitenkään, vaikka Noppa lähtikin itsestään uimaan :D

    VastaaPoista
  2. Miks sun postaukset on ihan erilaisii ku viimekesänä? Ei ne siis huonompia oo mut jotenki vaan erilaisii.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuu varmaankin siitä, että Noppa ei tänä kesänä ole ollut meillä omassa pihassa niin kuin viime kesänä ;) muutenkin mun kirjoitus tyyli on muuttunut vuosien varrella

      Poista
    2. Voitko tehä aiheeseen liittyen postauksen;)

      Poista
  3. Voi vitsit, kuinka ihania kuvia! Instagramiin laitoit yhden älyttömän ihanan kuvan, joka olisi ollut näistä kuvista ehdottomasti suosikkini :DD Mutta jos nyt näistä pitää valita niin numero 9 on suloinen :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se mun oli tarkoitus laittaa tännekkin, mutta en näköjään ole muistanu :D mutta kiitos paljon!:)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus tää! Ihania kuvia!!

    VastaaPoista