20. heinäkuuta 2016

Kesä ja ravit

Asia joka mulla tulee heti ensimmäisenä kesästä mieleen on ravit.  Etenkin Lieksan kesäraveissa on aina todella hyvä tunnelma. Ihmisiä ja hevosia on paljon, tai vähän vähemmän, mutta riittävästi kuitenkin. Lieksassa on raveja vain neljät kesässä, saisi olla mun puolesta useammatkin.
DSC_6226
Olen pienestä asti roikkunut raviradalla äidin mukana.  Aiemmin en tehnyt raveissa mitään järkevää, istuin vaan maassa ja kyselin äidiltä, että milloin lähdetään. Äiti ei tietenkään voinut lähteä, koska on raveissa aina eläinlääkärinä. Myöhemmin sain raveista homman, kuskata tulos lappusia varikon kioskille. Sitä taisin tehdä yhden kesän, kunnes hommaa laitettiin tekemään joku muu, eikä mulle enää löytynytkään mitään tekemistä.
DSC_6015

Viime kesänä kävin raveissa ainoastaan katsomassa ponilähdon ja lähdin kotiin. Raviponit on vaan aivan ihanan näköisiä juostessaan rataa ympäri, joten niitä oli pakko käydä katsomassa. On toki kaikki muutkin shettikset ihania eivähkä vaan pelkät raviponit.
Mun suurin, mutta mahdoton haave on ollut jo pitkään  päästä ajamaan Nopalla raveihin. Se ei ole mahdollista, koska Noppa on muutaman sentin liian korkea.
DSC_7326
Tälle kesälle löytyi kuitenkin hyvä homma mulle. Nimittäin kuvaaminen. Tykkään kuvata ihan mitä vaan, ja ravien kuvaaminen on erityisen kivaa, koska kohteet on liikkuvia. Saa nähdä mitä siitä sitten tulee kun elokuun lopussa on vielä yhdet ravit ja ulkona on varmaan viimeisten lähtöjen aikaan melko hämärää.
Muutama henkilö onkin multa jo kysellyt kuvia raveista. Ja jos haluat kuvia jostain tietystä hevosesta joka on ollut Lieksan raveissa, niin voit laittaa mulle vaikka sähköpostia osoitteeseen selma.karkkainen@gmail.com  Kaikista hevosisa mulla ei ole ole kuvia, mutta mahdollisimman monesta yritin napata kuvan.

DSC_6291

Tällä hetkellä oon tosi kiinnostunut raviponeista. Elokuussa olisi A-poni korttikurssi Joensuussa, jonne aion ilmoittautua, kuten kahtena edellisenäkin vuonna. Edellisvuosina kurssia ei kuitenkaan ole järjestetty, koska osallistujia ei ole ollut tarpeeksi ja niin käy varmaan tänäkin vuonna. Osallstujia pitäisi olla vähintään kymmenen, joka on mun mielestä vähän liikaa. Täällä päin tuskin on niin montaa osallistujaa.
DSC_7441

Käyttekö te koskaan katsomassa raveja?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Käyn katsomassa raveja yleensä silloin kun pystyn, mutta en saa tosin kyytiä muualle kuin Killerin raviradalle, sillä se on lähimpänä :D
  Meilläkin tänä vuonna korttikurssi meinattiin perua, mutta lopulta se kuitenkin pidettiin, vaikka osallistujia olikin vain 5, eli todella vähän.
  Toivotaan, että pääset sinne kurssille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) mäkään en juuri koskaan saa kyytiä muualle kuin Lieksan raviradalle:D toivotaan, toivotaan:)

   Poista
 2. Ompas kivoja kuvia! Poneja on kyllä aina yhtä suloista katsoa, kun ne töpöttävät menemään siellä radalla :DD Itse käyn aina silloin tällöin katsomassa raveja, jos sattuu olemaan ravit tässä jossain lähellä niin varmasti menen sinne kameran kanssa! Voi vitsit, itselläkin haaveena ravikortti, mutta en tiedä, olisiko siinä mitään järkeä loppujen lopuksi... Ehkä ajaminen jää vain omaksi ja hevosen mielenvirkistykseksi aina silloin tällöin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä mäkään tiedä löytyisikö sitten ponia jolla ajaa kilpaa :D mutta kiitos kommentista!

   Poista