29. toukokuuta 2016

Hevosviikonloppu

On viikonloppuja, jolloin en tee mitään muuta kuin olen kotona. On myös niitä viikonloppuja, jolloin on koko ajan  menossa jonnekkin, ja teen paljon kaikkea-tämäviikonloppu oli juuri sellainen.

DSC_2272

Lauantaiaamuna lähdettiin tallille, haettiin Nopan ajo kamat ja suunnattiin raviradalle. Noppa meni jo hieman meitä aiemmin samalla kyydillä kuin Ansku. Otettiin hepat ulos kopista. Kävelytin Noppaa hetken aikaa ympäriinsä varikolla, kunnes rupesin valjastamaan sitä. Kun kärryt oli saatu Nopan perään lähdin ajamaan. Alkuun käveltiin taas muutama kierros varikolla, kunnes lähdettiin radalle. 

Nämä kaksi kuvaa radalta (c) äiti
DSC_2333

Noppa oli aika säikky, koska paikka oli uusi ja radan varrella oli vaikka mitä kummallisuuksia. Noppa kuitenkin ravasi hyvin, ja melko lujaakin. Varsinkin aina kun Ansku meni meidän ohi. Kävelytin Noppaa jälleen varikolla, ja otin varusteet pois. En älynnyt ottaa mukaan sankkoa ja pesusientä, joten huuhdoin hiet pois vasta kun oltiin päästy takaisin tallille. Samalla laitoin linimenttiä jalkoihin ja venyttelin Nopan.  Ehdottomasti pitää joskus mennä uudelleen radalle ajamaan! 

DSC_2295

Lauantai-iltapäivänä lähdettiin Vieremälle raveihin. Käytiin siellä Juhannus raveissa joskus muutama vuosi sitten. Raveissa on aina hyvä tunnelma, ja niin oli tuollakin. Oikeastaan käyn raveissa aina katsomassa vain shetlanninponeja, ei mua niinkään isot hevoset kiinnosta :D Sää oli mitä mahtavin, aurinko paistoi koko ajan. Tarkoituksenani oli kirjottaa eilisestä postaus jo eilen, mutta tultiin kotiin vasta puoliltaöin, joten en olisi saanut eilisen päivän puolella postausta tänne. 

1464528823066

Sunnntaiaamuna heti herättyäni rupesin vääntämään Nopalle synttärikakkua. Tosiaan tänään 29.5. on Nopan 10v syntymäpäivä. Kakusta tuli aika vaatimaton, ruisleipä jonka päällä oli omenan palasia ja koristeena salaattia.
 Ennen kun mentiin Nopan luo kävin Ahaa-tallilla kuvaamassa kun Venla ratsastaa. Mulle tuli kuuma jo kun vaan seisoin ja otin kuvia, joten siitä voikin päätellä, että sää oli super lämmin! 

DSC_2342


Seuraavaksi suunnattiin Nopan luo. Puunattiin synttärisankari lähes puhtaaksi ja lähdettiin ottamaan kuvia. Käytiin voikukkapellolla yrittämässä, mutta siellä kuvaamisesta ei oikein tullut mitään, kun Noppa vaan halusi syödä. Saatiin kuitenkin muutamat ihan hyvät kuvat. Yhteiskuvat (c) Venla

DSC_2542

DSC_2565

DSC_2539

Seuraavaksi vuorossa oli kakun maistelu. Laitoin Nopalle kukkia ja kakun tuolille, mutta Noppa heitti kakun maahan ja söi sen sieltä. Kukkia se ei syönyt, vaan meni syömään heinää. Annoin Nopan syödä hetken itri laitumen ulkopuolella ja päästin sen laitumelle, jossa se tietenkin meni taas syömään.

DSC_2591

DSC_2600

DSC_2607

DSC_2632

1 kommentti:

  1. Mä katselin jo aiemmin sun instagram-kuvista kateellisena, että olet päässyt raviradalle Nopan kanssa! Itselläkin se olisi tavoitteena, mutta saa nähdä, milloin meidän pallo vähän laihtuisi.. :D Voi vitsit, onnittelut Nopalle :3 Tää oli mahtava postaus ja kuvat oli taas niin hienoja, etenkin nää voikukkakuvat!

    VastaaPoista