12. lokakuuta 2015

Vihdoin taidan tykätä siitä


Tänään oli pitkästä aikaa ratsastamassa Tanelilla. Tanelin jalka on lähtenyt parantumaan hyvin. Jalasta repesi siis kesäkuussa jännetuppi, jonka takia se oli lähes koko kesän sairaslomalla. Pikkusen kevyemmällä käytöllä edelleen, mutta jalka on hyvässä kunnossa. Aluksi käytiin ottamassa yhteiskuvia, jonka jälkeen hoidettiin ja varustettiin Taneli. 

IMG_3624
Kuvat (c) Venla
IMG_3613 IMG_3640

Alkuun ratsastin paljon pysähdyksiä ja lävistäjiä sekä pituus- ja leveyshalkaisijoita. Alku meni vähän totutellessa isompaan heppaan. En ollenkaan tiennyt miten tiukalla ohjia pitäisi pitää, tuntuu että ne vaan löystyivät koko ajan. Taneli oli mukava ratsastaa Noppaan verrattuna, kun se oli paljon herkempi avuille. Noppaa saa potkia kunnolla ennen kun sen saa liikkeelle ilman raippaa.

Ikuinen jalustinongelma vaivaa taas. Aina kun jalustimet tuntuvat selkään hyviltä, niin kuvissa ne näyttää liian lyhyiltä. Oon vaan tuttunut ratsastamaan lyhyillä jalustimilla, jotka ovat suunnilleen normaalien estejalustimien pituiset, mun estejalustimet ovatkin asia erikseen.  Pitää yrittää totutella hiukan pidempiin jalustimiin.
IMG_3679 IMG_3684

Pikkuhiljaa otin mukaan ravipätkiä, ja arvatkaa vaan osasinko istua ravissa ollenkaan? Keventäminen oli mahdotonta ja harjoitusravissa hytkyin ihan oudosti. Nopeasti kumminkin opin istumaan rahjoitusravissa. Ravailin lävistäjiä ja muutamia ympyröitä. Lopussa menin pääty-ympyrällä siirtymisiä käynnistä raviin ja toisinpäin. 

IMG_3696 IMG_3704

IMG_3689 Oli tosi kivaa ratsastaa pitkästä aikaa isommalla hepalla ja Taneli oli kivempi kun aikoihin.  Taisin vihdoin tykästyä tuohon heppaan. Voisin vaikka heti kiivetä uudelleen sen selkään.  Ehkäpä mä käyn  pian uudelleen ratsastamassa Tanelilla. Kuitenkin näytän aina vaan niin tyhmältä Tanelin selässä, en vaan kuulu sinne. Näyttää että olen väärässä paikassa, niinkuin hammasharja pakastimessa. Johtuu varmaankin siitä että ratsastan aina Nopalla, ja olen tottunut näkemään itseni vaan Nopan selässä.

 Onko jollakulla muulla jalustimien kanssa ongelmia? Aina eri mittaiset ja näyttävät liian lyhyiltä?

5 kommenttia:

 1. Tiedän meno näyttää ainakin kuvien perusteella oikein kuvalta! :) Mulla oli sama jalustinongelma, kun menin vielä pikkuponeilla. Niiden kanssa olin tottunut liian lyhyisiin jalustimiin ja se seurasi myös isommilla hepoilla.. Kannattaa vaan opetella menemään niilläkin jalustimilla, jotka saattavat nyt tuntua ylipitkiltä :D Eivätkä nuo jalustimet nyt niin pahalta näytä, vaikka voisivat ne tosiaan pidemmätkin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha luin vasta vähän "myöhässä" tätä edellistä laittamaani kommenttia :D *Teidän meno näyttää kuvien perusteella oikein kivalta! Ilmeisesti väsy tuota kirjoittaessa :DD

   Poista
 2. Asuuko Noppa ja Taneli teidän kotonanne vai jossain tallilla? Tää on maailman paras blogi. Oon seurannu tätä alusta asti mut liityin tänä vuonna lukijaks! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Itse poneilla on se että pidän lyhyillä jalkkareilla mutta esim. kun menen ratsastustallilla niin alkuun tuntuu toosi pitkiltä jalkkareilta mutta totun niihin ajan kanssa, kun opettaja niitä aina pidentää kun olen itse ne liian lyhyiksi alussa;D mutta hyvältä teidän meno näyttää ja hyvä että Tanelikin on parempaan päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vahingossa monta kommenttia niin ajattelin ne poistaa ettet ihmettele:D

   Poista