16. heinäkuuta 2015

Epäaito sänkipelto

Noppa on saanut viettää hieman alle viikon pituisen loman ja varmaan se on tehnyt sille ihan hyvää. Se on ollut päivät Anskun kanssa ja Taneli yöt, eli Noppa on ollut yöt yksin, ainakin näin olen käsittänyt. Taneli oli purrut Noppaa selästä, mutta onneksi satula ei mene siihen kohtaan! Siitä on siis lähtenyt vaan karvan, onneksi ei ole haavaa.

Tänään loma loppui kuin seinään, kun minä ja Heta mentiin tallille. Harjattiin poni pikaisesti ja pesin sen takajalat, koska ne olivat tosi likaiset. Heitin varusteet niskaan, tosin mulla ei ollut yksiäkään suojia tai pinteleitä tallilla. Hyppäsin selkään ja mentiin etsimään paikkaa jossa ratsastaa. Huomattiin yks "sänkipelto" joka ei kuitenkaan ollut ihan aito, koska siinä oli kasvanut heinää eikä viljaa, ja eikös semmoisilla hienoilla sänkkäreillä ole kasvanut jotakin viljaa?:D Päätin vääntää siinä jotain koulukiemuroita. Pellolla oli vielä paalitkin, mutta yhdellä suikaleella oli vain yksi paali, joten valittiin se. kaa kerta sänkipellolla! Aloitin tekemällä käynnissä "isoa" ympyrää molempiin suuntiin. Noppa ei taipunut oikein minnekkään ja ympyrä pieneni pienenemistään- ympyrät ei ole meidän juttu

Kuvat on taas Hetan ottamia :)

DSC_0005 DSC_0020
Tämä ois kiva jos en säätäis jotain ihmeellistä!
  Kun olin saanut molempiin suuntiin hyvän pätkän ympyrällä jätin homman hautumaan ja aloin tekemään suunnan muutoksia. Tein lävistäjiä, täyskaartoja ja kolmikaarisia. Tai ainakin yritin tehdä kolmikaarista, mutta siitä tuli aina nelikaarinen:D yritin saada asetukset kohdalleen ja oman asentoni hyväksi. Mulla meni kokoajan pohkeet liian taakse, mutta huomasin sen vasta kuvia katsellessa. Kädetkään ei meinaa pysyä paikallaan. Pitää yrittää ensi kerralla kiinnittää enemmän huomiota omaan ratsastukseen enkä poniin.  Mulla on muutenkin ollut ongelmia jalustimien kanssa, ne ovat joko pitkät tai lyhyet. Tänään ne tuntuivat tosi hyviltä selkään, ehkä hieman liian pitkiltä, mutta kuvissa ne näyttinät ihan kamalan kyhkäsiltä:D En nyt tiedä mitä keksin, kun Nopan satulakin on tois pieni mun mielestä ja siinä on kamala vaikea istua.
DSC_0049Tämäkin ois tosi kiva kuva, jos Ansku ei olisi tuolla taustalla:P
Kun sain käynnistä tarpeeksi aloin tekemään samoja juttuja ravissa. Sekoitin mukaan myös muutamat käyntipätkät ja pysähdykset. Ravissa ympyrät menivät paremmin. Ravasin sekä keventäen että harjoitusravissa, mutta enemmän menin harjoitusravia. Tänään Nopan ravissa oli helppo istua, toisin kuin yleensä. Yritin saada ponin ravaamaan rentona, mutta ei siitä tullut oikein mitään. 

DSC_0051

DSC_0068
DSC_0113 Kokeilin myös laukkaa, ja se nousi yllättävän hyvin! Kun olin saanut sen rullaamaan suoralla päätin kokeilla pientä kaarretta, ja sujui sekin ihan hyvin. Noppa ei siis yleensä laukkaa kuin suoraa, ja ympyröiden laukkaaminen on mahdotonta.  Nopan laukka oli tosi oudon tuntuista, jotenkin normaalia pienempää, mutta kun oikea vaihde löytyi, niin sitten se oli aika normaalia. En osannut istua laukassa yhtään, ja jalustimet jäivät jotenkin jumiin jalkoihin ihan väärään kohtaan, eli ihan kengän kantaan kiinni. Yritin niitä sitten irrotella laukassa, etten jää roikkumaan jalustimeen jos satun tippumaan. Asiaa ei  varmaan auta se että kantapäät osoittavat kohti taivasta. Onko kellään muulla kyseistä onglmaa?

DSC_0100 DSC_0186 Tämäkin voisi olla ihana kuva, jos kuski ei pomppisi ilmaan ja poni osaisi edustaa edes vähän enemmän! 

DSC_0204 DSC_0205 DSC_0258 Kuskilla on kauhistunut ilme kun poni lähtikin odotettua kovempaa:D

Loppuun ravailin rennosti pitkin peltoa ja sitten olikin Hetan vuoro.


DSC_0267   Noita koulu juttuja pitäisi ruveta harjoittelemaan enemmän, mutta meillä ei ole kunnon kenttää ja talvella ei edes pellollekaan pääse. Mulla ja Hetalla on yksi ovela suunnitelma ja toivotaan että saadaan se toteutettua, siitä kuulette lisää talvella.

Näkyykö teillä kuvissa ne flickr reunat, vai näkyykö kuvat ollenkaan, sillä mulla oli niiden kanssa vähän, tai oikeastaan vähän enemmänkin ongelmia?

Joko te olette ratsastaneet aidolla tai epäaidolla sänkkärillä tänä kesänä?

12 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Täällä on tehty pelloilta jo heinät pois, joten ollaan jo muutamia kertoja käynyt ratsastamassa pelloilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sinäkin olet päässyt sänkipellolle ratsastamaan:)

   Poista
 2. Kuvissa ei näy ne reunat:) kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Ompas kivan pirteä ulkoasu! Mua vaan häiritsee tuo tausta, joka rullautuu mukana, kun sivua vierittää :D Nyt mulla ei ainakaan näy kuvissakaan reunoja, vaikka kuinka yritänkin saada ne näkyviin :D Todella hienoja kuvia muuten! Itse oon käyny kävelemässä kevään loppupuolella sänkipellolla vähän kuin vahingossa, mutta tarkoituksella en ole päässyt ainakaan vielä peltoilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Suvi! Onnistuin siis poistamaan ne reunat, Jes! :D sen taustan kanssa tuli kamalat ongelmat kun en millään meinannut löytää hyvää kuvaa siihen, ja vielä niin ettei se rullaudu:D tuo oli kuitenkin paras vaihtoehto:)

   Poista
 4. Kiva postaus!:) kuvissa ei näy nyt ne reunat ja ulkoasu+ banneri on hienot! Mä oon laukannu hevosella pellolla (en oo varma et oliks se sänkipelto:D), mutta en pellolla kummemmin ole ratsastanut :)

  VastaaPoista
 5. Voitko tehdä välillä jotain muita postauksia, kun vaan ratsastus postauksia??? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä, ehdotelkaa vaan ideoita:)

   Poista
 6. Se, että jalka lähtee vähän taaksepäin niin jalustimet on liian lyhyet :) Pidennä jalustimia pari reikää... Kannattaa, sillä et näytä yhtään liian pitkältä Nopalle! :)

  VastaaPoista