26. kesäkuuta 2015

Yöttömän yön kisat

Eilen illalla oli yöttömän yön kisat ja menin niissä Nopalla ristikkoluokan niinkuin kerroinkin edellisessä postauskessa. Viime vuotisissa kisoissa oli 40 cm joka olisi ollut kiva mennä nytkin. 
Käy katsomassa viimevuotinen postaus täältä. Oon ollu kyllä hyvä kirjoittamaan:D

 Kun lähdettiin meiltä kotoa oltiin jo 15 minuuttia myöhässä aikataulusta. Kun tultiin kisapaikalle äiti talutteli Noppaa ja minä laitoin ratsastuskamat päälle sekä kävin harjoittelemassa radan. Rata oli tosi simppeli. Ensimmäisenä oli pitkällä sivulla kaksi estettä ja niiden välissä piti ratsastaa loiva kaarros, siitä sitten ratsastettiin päädyn läpi ja käännyttiin lävistäjälle jossa oli kolmos este. Palattiin takaisin uralle, ratsastettiin päädyn läpi ja pitkällä sivulla oli suhteutettu. 
Heti kun olin oppetellut radan kuulutettiin, että rataan saa mennä tutustumaan jalan. Kävelin radan läpi ja katsoin mistä pitää mennä, että saa hyvät tiet.

Heitin ponille varusteet niskaan ja melkein heti kuulutettiin että ensimmäisen luokan verryttely alkaa. Verkassa yritin saada ponia liikkumaan eteenpäin. Otin molempiin suuntiin yhden hypyn ja ne sujuivat tosi kivasti. 

Kun pääsin radalle tein pari ympyrää ravissa odotellessani lähtömerkkiä. Kun lähtömerkki annettiin aloin ratsastamaan kohti ykkös estettä. Suunnilleen viisi metriä ennen estettä Noppa säikähti jotain ja pomppasi sivulle. Joudun tekemään tiukan kurvin että saisin suoran lähestymisen esteelle. Ratsastin varman päälle, koska kyseessä ei ollut aika vaan virhepisteet. Tein pitkät tiet jokaiselle esteelle ja selvittiin maaliin ilman virhepisteitä. 
Tiedän kyllä miten järkyttävä mun istunta on, mutta Nopalla on vaikea hypätä kun se hyppää korkealle pienestä vauhdista, ja hyppy on tosi nopea, joten siinä on vaikea istua järkevästi.
Saatiin hieno ruusuke, meillä ei ole vielä tuommosta, vaikka samanlainen eri tekstillä onkin.
Kävelin Nopan kanssa vielä hetken, otin varusteet pois, ja sillä välin kun olin viemässä suitsia autoon poni oli mennyt itse koppiin:D Se oli siis kopin reunassa kiinni, ja se oli kiivennyt koppiin niin pitkälle kuin pääsi- kätevää, itse lastautuva poni!
 Päästin Nopan menemään koppiin kokonaan ja se sai odotella siellä sen aikaa kun me katsottiin muutama isomman luokan suoritus.Tänään poni saa ansaitun vapaapäivän ja huomenna me pidetään talutusratsastusta pihakirppiksellä.

Pakko vielä mainita pieni "tapaturma" tältä aamulta kun vein Noppaa laitumelle.
Noppa aina kävelee puskien päältä kun talutan sitä laitumelle. Tänään se oli yhden puskan päällä ja ihan meidän vierestä lähti jänis. Noppa säikähti sitä ja lähti laukkaamaan. Se kuitenkin kompastui puskaan ja kaatui. Poni nousi kuitenkin nopeasti ylös ja jatkoi vielä laukkaamistakin, joten ei siihen näköjään sattunut!

8 kommenttia:

 1. Onneksi tuo kaatuminen ei ilmeisesti sattunut :o Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei Noppa ainakaan kipeältä näyttänyt:)

   Poista
 2. Onnea ruusukkeesta!! Voisitko kuvata varustepostauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ oisin kuvannu jo mutta en löytäny kameran laturia ja siitä on akku loppu:D

   Poista
 3. Sun istunta on hyvä. Kuinka korkeeta menitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oishan se ihan mutta pohkeet menevät hirmu taakse:D en tiedä miten korkeita nuo on;)

   Poista