30. kesäkuuta 2015

Mitä meille kuuluu?


Sinäänsä meille kuuluu ihan hyvää, mutta toisaalta huonoa. Noppa on alkanut arkomaan kavioitaan melko paljon, eikä se halua kävellä missään kovalla, kuten asvaltilla- ja meidän täytyy mennä semmoisella päästäksemme laitumelle. Kaviot ovat myös kuluneet melkoisesti. Äiti ehdotti kenkiä, mutta minä en oikein innostunut siitä ideasta. Mun mielestä on jotenkin hölmöä naulata rautapalikoita hevosten kavioihin! Mä taas ehdotin semmosia "tossuja" eli bootseja jotka ovat umpinaiset kavion alta. Ne olisivat hyvät, mutta ne ovat myös tositosi kalliit! Pitää katsella nyt mitä tehdään. 


Ollaan menty maastossa jokaisella liikutuskerralla ja aikamoista kyytiä ollaan siellä mentykin! Jos sports tracker ei valehtele niin yksi päivä laukattiin 47 km tuntivauhtia! Se on ihan mahdollista koska poni juoksi pää kolmantena, siis viidentenä jalkana. 
Tänään me ajettiin maastossa ja nähtiin hirvikin! Se vain toljotti meitä ja me sitä! Eilen oli ihanan lämmin sää joten käytettiin tilaisuus hyväksi ja mentiin uimaan! Noppa ui mielellään, mutta sillä oli hapen otto vaikeuksia, joten se ui vain vähän kerrallaan.

Kuvat on Nean ottamia, kiitos niistä hänelle!:)

22 kommenttia:

 1. Miks on tyhmää laittaa muka kengät? Ei se oo tyhmää. Ja ja tiiän joo että tuli nimellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on vaan tyhmää mun mielestä

   Poista
 2. Kiva postaus! Mun ponilla on sama juttu, se arkoo kavioita tiellä ja en haluaisi sille kenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos en ole ihan yksin tämän asian kanssa:)

   Poista
 3. Meilläkin ponit arkovat kavioitaan sorateillä. Mutta en itsekkään halua niille kenkiä kun eivät ole edes niihin tottuneet ja jotenkin shettiksethän ovat yleensä kengättömät. Meillä kun poni arkoo lasken sen kulkemaan tien reunaan mutta se ei ole kärreillä oikein järkevää:D. Oli muuten kiva postaus ja tulihan niistä miun kuvista joitain hyviä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin päästän aina Nopan kävelemään tien pehmeimpään kohtaan:) kiitos sulle kuvista! ♥

   Poista
 4. Mun shettiksellä on kengät, sillä sen kaviot ei kestä ilman kenkiä, ne repeilee reunoilta ja lohkeilee, joten mulla ei oo mitään kenkiä vastaan...
  Kiva postaus, mäkin haluaisin uittaa meidän poneja, muttei oikein ole mahdollisuutta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sinäkin pääsisit uittamaan joskus! :)

   Poista
 5. Ei kengissä mitään vikaa ole, mutta itsekkin ehdottaisin teille ennemmin bootseja, koska mitä kuvista olen katsonut ratsastatte nurmella, missä kengät ovat liukkaat. Lisäksi kengät eivät auta arkomiseen kivikolla toisin kuin bootsit. Itsellä oli aiemmin haflingerilla käytössä semmoiset ja totesin kyllä hyviksi.

  Kannattaa katsella netistä käytettyinä, niin pääsee halvemmalla. Oletko ajatellut bootseja kaikkiin jalkoihin, vai vain etusiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin totesin bootsit paremmiksi vaihtoehdoksi juuri samoilla perusteilla;) pitää katsoa vielä ne takakaviotkin tarkemmin, en vielä ole varma:D

   Poista
 6. Kiva postaus! Kylmäätkö Nopan jalkoja liikutuksen jälkeen? Jos kylmäät niin millä kylmäät? Kylmäätkö vaan etuset vai takaset myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankan liikutuksen jälkeen kylmään, mutta jos ollaan vaan pikkusen köpötelty keskellä metsää niin en:) seisotan Noppaa järvessä noin 20min:D

   Poista
 7. Mäkin olisin kyllä kenkien kannalla, koska voisihan se helpottaa Nopan menoa edes hiukan, tai jonkinlaiset jalkineet kuitenkin :D Todella hienoja kuvia, ihanan väristä tämä vesi :D Mäkin jo niin haluaisin uittamaan heppoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset on ja toiset ei, mutta jos löytyy suht halvalla bootsit niin kokeillaan niitä;)

   Poista
 8. Tee jo varustepostaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan saan kuvaajan:) perjantaina Heta tulee toivottavasti

   Poista
 9. Milloin tulee linkkaa blogisi?

  VastaaPoista
 10. En ole varma, ei ole kamalasti aikaa tehdä niitä mutta joku päivä teen urakalla:)

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja hyviä kuvia! Kyllä mie kannattaisin bootseja, ne kuulostaa hyvältä, jos et oikein piittaa kengistä ja ne suojaa kaviota jokapuolelta :) Harmi homma kun Nutellaa ei voi uittaa, se inhoaa vettä! Mutta onneks olen saanut käydä kaverin kanssa uittamassa sen shettiksiä. :)

  http://lapin-taikaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Tosi hienoja kuvia ja söpö poni! :)

  olipakerranhevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista