23. kesäkuuta 2015

Kuulumisia ja maastoesteitä

Muutama päivä sitten me laitettiin Taneli Nopan ja Anskun laitumelle. Taneli ja Ansku tulivat hyvin juttuun, mutta Taneli ja Noppa taistelivat "pomon" paikasta. Taneli oli ajanut Noppaa takaa pitkin laidunta... Kun eilen menin tallille Noppa mökötti yksin laitumen kauimmaisessa nurkassa. Ansku ja Taneli puolestaan söivät vierekkäin. Kun menin hakemaan Noppaa se ravasi luokseni, ja näytti iloiselta kun sai seuraa. Pakkasin kaikki varusteet autoon ja laitoin ponin koppiin. Matka kotia kohti sai alkaa, kello oli silloin jo yli ilta kahdeksan. 

Kun tultiin meille, syöttelin ponia hetken pihalla ja laitoin sitten tarhaan. Vaihdoin ratsastus kamat päälle ja suihkutin itseni täyteen hyttysmyrkkyä. Hain Nopan tarhasta,  harjasin sen pikaisesti ja heitin varusteet niskaan. Lähdin maastoon, ratsastin noin 20 minuuttia. Ravailin polulla ja poni meni oikein kivaa, liidokasta ravia. 
Noppa näki järvellä veneen, ja rupesi säikkymään sitä. Kun sain sen kävelemään pikkupätkän kiltisti hyppäsin alas selästä ja talutin ponin kotiin. 
Suihkutin Nopan täyteen hyttysmyrkkyä, laitoin tarhaan ja annoin heinää.
Kun pääsin sisälle oli kello melkein yksitoista! 

Tänään syöttelin Noppaa heti herättyäni ja laitoin sen tarhaan. Etsin varastosta muovitolppia ja sähkö lankaa, ja menin väsäilemään laidunta naapurin pellolle. Lanka oli ihan sotkussa, joten sen selvittämiseen kuliu oma aikansa...

Kun sain laitumen vihdoin valmiiksi, hain Nopan sinne ja laitoin sähköt päälle. Poni katsoi ihmeissään ruohonleikkuria jonka päällä oli tuulessa lepattava pressu.

Poni sai syödä laitumella jonkin aikaa, kunnes hain sen meidän pihaan ja lähdin ratsastamaan. Mä ja Venla oltiin jo aiemmin päivällä rakennettu "maastoesterata" ja nyt hypättiin sitä.
Meillä oli tukkieste, este jonka alla on keppareita, este jonka alla oli muumeja, este jonka alla oli sulkapallomaila ja vielä risuista tehty sarja. 

Noppa hyppäsi kaikki esteet hyvin vaikka ne olivat "pelottavia" Ainoastaan yksi ohimeno ja sekin oli osaksi mun vika kun en ratsastanut Noppaa esteelle kunnolla.

Loppuun ravasin vapain ohjin, kävelin pitkät loppukäynnit keskellä metsää, menin tien yli meidän pihaan ja heitin varusteet pois. 

Kuvat (c) Venla

Este tippuu...

:DRaahasin ponin järveen ja seisotin sitä siellä noin 15 min. Vein sen laitumelle ja siellä se on edelleen.
8 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Pitää katsoa sanko jnkun kuvaamaan kun yksin se on niin vaikeaa!:)

   Poista
 2. Sama täällä!:D ja tosi kiva postaus vois itsekkin hyppiä maastoesteitä... joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kannattaa hypätä, oli tosi kivaa puuhaa:)

   Poista
 3. Voi, kuinka ihania kuvia jälleen kerran! Tätä oli muutenkin niin kiva lukea :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Sulla on tosi kiva blogi, sä oot tosi nätti ja Noppa on niin valloittavan suloinen :) itsekin omistan 2 shetlannin ponia :))
  Tämä ei ole millään tavalla yritys olla töykeä tai mitään, koska tämä ei ns. liity sinuun ja Noppaan millään suurella tavalla ;)
  eli kuinka ison/pitkän ihmisen uskaltaisit Nopam selkään päästää? ja millainen sen ratsastajan kuuluisi tässä tapauksessa olla :)?
  Tämän kommentin ei ollut tosiaankaan tarkoitus loukata tai mtn, koska en yhtään epäile, ettet pitäisi Nopan painorajoista huolta, mutta kunhan kysyin :)
  Hyvää kesäloman jatkoa! ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus:) oli myös kiva kun oli paljon tekstiä!

  VastaaPoista