9. kesäkuuta 2015

Kouluponi ja punkki

Moikka! Tänään olin ratsastamassa Nopalla ja menin tallin pihassa koulu juttuja. Noppa kulki tosi hyvin ja osasi kerrankin keskittyä hommiin. Myös mä itse jaksoin keskittyä, kun ei ollut ketään juttukaveria. Kukaan ei siis ollut kuvaamassa, joten saatte tyytyä vanhoihin kuviin.

Alkuun tein pysähdyksiä ja peruutuksia. Ne sujuivat ongelmitta ja Noppa pysähtyi kun sanoin vaan "seis". Peruutukset eivät olleen tänään meidän vahvuus, mutta ei se mitään. 
Menin lävistäjiä ja ympyröitä. Ympyröillä poni taipui hyvin ja kulki tosi nätisti. 
Nopan kouluponi sielu heräsi talviunestaan:D  
Kun olin taivutellut ponia riittävästi päätin kokeilla pohkeenväistöä, ja se onnistui! Jotkut ei ehkä ymmärrä miksi se on mun mielestä niin hienoa. Noppa ei ole koskaan ennen väistänyt niin hyvin kuin tänään. Sain peilattua meidän menoa tallin ikkunoista ja ainakin etujalat väistivät tosi hyvin! 
Meno oli jopa aika rentoa väistönkin ajan, yleensä poni kulkee pää taivaassa ja jännittyneenä kun yritän saada sitä väistämään. 

Menin vain yhden pätkän pohkeenväistöä, koska se meni niin hyvin. Sen jälkeen aloin menemään ravissa kummallisia kiemuroita. Noppa ravasi koko ajan oma-aloitteisesti yleensä koulutuuppailuissa vauhti hyytyy koko ajan. 
Piha oli aika kova ja siinä oli jonkin verran pikkukiviä, joten Noppa arkoi jalkojaan. Lopetin ravinkin aika äkkiä, ettei ponin jalat kipeydy.

Otin varusteet pois ja harjailin Nopan oikein puhtaaksi, selvitin hännän ja harjan, putsasin kaviot ja irrottelin viimeisiä talvikarvoja hikiviilalla. 
Yleensä Nopan viimeiset talvikarvat ovat harjan alla, ne saattavat olla siellä melkein koko kesän kun niitä ei vaan saa irti. Nyt homma on kuitenkin toisin päin ja harjan alla on jo ihana kesäkarva. Talvikarvaa on vielä selässä, mahan alla ja lautasilla.

Otsikossa mainitsinkin jo punkista. Huomasin Nopan alahuulessa punkin kun harjailin sen päätä. Alkuun luulin että se on joku näppylä, kun niitä on Nopan turvassa aika usein, mutta kun rupesin tarkemmin katsomaan se olikin punkki! Tallilla ei ollut punkkipihtejä, joten soitin äitille ja kysyin mitä sille pitää tehdä. Äiti sanoi että se vaan pitää vetäistä sormilla pois ja lisäsi vielä ettei ole koskaan nähnyt hevosella punkkia. Revin punkin pois ja heitin sen menemään. Toivotaan että se lähti kokonaan eikä sen kärsä vai mikä onkaan jäänyt Noppaan. 
Onko teidän hevosella ollut punkkia tai oletteko kuulleet että hevosella olisi ollut?

12 kommenttia:

 1. En kyllä oo ikinä kuullut, että hevosella ois punkkia, mutta näköjään sekin on mahdollista :o Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti ihan hetki miettiä että onko se mahdollista, mutta kyllähän se on:D

   Poista
  2. Kiva postaus:) ja hyi toi punkki:/

   Poista
  3. Kiva kun tykkäät :) se oli kyllä inhottava!

   Poista
 2. Meiän ponista löytyi keväällä punkki, kiva postaus :)

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyi Panskulta lähiaikoina etujalkojen välistä ja viime kesänä Salamalta löytyi mahasta punkki. Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 4. Meidän suokilla oli viime kesänä punkki ryntäissä;)

  VastaaPoista
 5. Mun liikutusponilla oli jalassa kun putsasin kavioita.Onneksi huomasin tai muuten olisi. Varmaan jäänyt mun käteen:D muut alko ettimään punnki pihtejä mutta mun äiti vaan repäs sen pois:D

  VastaaPoista
 6. Kivat kuvat ja postaus! En oo kyllä hevosella nähnyt... :o Ja hieno tuo letti toisessa kuvassa! :)

  VastaaPoista
 7. Vuokriksella oli turvassa punkki :/

  VastaaPoista
 8. Et kai vain heittänyt sitä pihalle?:Dnyt kun punkki on saanut ravintoa se menee munimaan, jos punkki olisi irronnut pään kera, punkit pitäisi aina polttaa, vetäistä wc, pöntostä, tai hukuttaa muuten. Talli alueella ei saata olla niitä mahdollisuuksia, niin kannattaa liiskata se huolella, sillä punkit ovat tosi sitkeitä. Ei kä myöskään kannata laittaa punkin pureman päälle mitään rasvaakaan, sillä jos sen pää jäi sinne, ja jos sen päälle laittaa rasvaa, punkki tukehtuu ja oksentaa. Se voi aiheuttaa tulehdusta. Aika pitkä kommentti:D mut söpö noppa!<3

  VastaaPoista