3. toukokuuta 2015

Ohjasajoa ja juoksutusta

Moikka taas!
Eilen kävin Nurmeksessa, hevostervikeliikkeessä. Ostin ratsastushanskat 5€ ja juoksutusliinan 14.90€.Tänään ne pääsivät testaukseen.
Hanskat ovat tosi lämpimät ja mukavat kädessä. 
Juoksutusliinaa käytettiin vähän eri tarkoitukseen, kuin mitä se on tarkoitettu. Käytettiin sitä nimittäin ohjasajossa ohjina. Nopan oikeat ajo-ohjat ovat tosi pitkät ja niitä olisi hankala kantaa mukana, joten viriteltiin juoksutusliinasta ohjat ja laitettiin ajovaljaat päälle. 
Ajattelin, että poni ei älyäisi ohjasajon ideaa vaan jäisi vaan katsomaan ja ihmettelemään "Mitä ihmettä sä siellä mun takana hypit?" Arvaukseni ei kuitenkaan osunut oikeaan, vaan poni teki kaiken juuri niinkuin piti. Luulen että ponilla on tehty tätä ennenkin!
Ensin otettiin hommaan tuntumaa pihassa, jonka jälkeen menimme yhdelle tienpätkälle ja kokeiltiin ravia. Sekin sujui ongelmitta. Kun olin ajanut tarpeeksi oli Hetan vuoro. Hetallakin homma sujui tosi hyvin. Pihaan tuli traktori pörstelemään, joten lähdimme maastoon.
Kaikki kuvat (c) Heta


 Kääntymisissä on vielä vähän hiottavaa:D

Oikeaoppinen tapa halata ponia!

Maastossakin meni tosi hyvin. Poni ei säikkynyt mitään ja pysähtyi kun sitä pyydettiin. Meillä maastona toimii joidenkin tyyppien pihatie, mutta se ei ole kovin pitkä, pitäisi etsiä uusia polkuja! 
Maastossakin ravattiin ja jopa peruutettiin!
Hetakin ajoi maastossa, hyvin meni!


Maaston jalkeen innostuttiin vielä kokeilemaan juoksutusta. Nopalla on paha tapa tulla aina juoksuttajan luokse, eikä se pysy hetkeäkään ympyrällä. Juostiin Hetan kanssa vuorotellen ponin vieressä, sillälailla poni alkoi pysyä ympyrällä. Otettiin raviakin ja sekin sujui hyvin. 
Luvattiin Hetan kanssa toisillemme, että kesään mennessä Noppaa pystyy juoksuttamaan ihan yksinkin, opetetaan sille siis juksutuksen idea.  
Nopan ajovaljaista roikkuvista hihnoista sai ihan hyvin viriteltyä apuohjat ja Noppa käveli ihan kivan näköisesti osan ajasta!
Voisihan sitä ostaa juoksutusraipan:D
Tästä päivästä jäi ihan älyttömän hyvä mieli, poni on vaan niin paras!♥

Koostevideo

Oletteko te kokeileet ohjasajoa?

10 kommenttia:

 1. Mäkin oon ohjasajanut muutamia poneja! Kokeilin eräällä nuorella shettiksellä ohjasajoa ensimmäistä kertaa, jolla oli jo ratsastettu ja se toimi ohjasajaessa todella hyvin! En sitten tiedä, johtuiko se ratsastuskoulutuksesta vai mistä :) Kiva, että Noppakin toimi hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ett teilläkin on sujunut!:)

   Poista
 2. Tosi kiva toi video ja postaus muutenkin;)

  VastaaPoista
 3. Oon ohjasajanut poniani ja hyvin toimii:)
  Hyvä et opetatte Nopalle juoksutuksen sil se on hyvä liikutustapa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjasajaminen oli kyllä kivaa puuhaa, itsekkin sai liikuntaa:)

   Poista
 4. Näyttää hyvältä teidän meno:) hyvä idea siis :D mutta meidän Salamaa opetetaan ajolle alkuun ohjasajolla:) Pansku on todella hyvä ohjasajettava. Nyt uusi kilpailulaji taas harjoiteltavaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! Noppaakin on varmaan opetettu ajolle ohjasajolla:)

   Poista
 5. Ohjasajaminen näyttää kivalta:)Itse en ole koskaan päässyt kokeilemaan:DKyllä teillä näytti hyvin sujuvan:D  patkistaavi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa puuhaa oli! Kannattaa kokeilla:D

   Poista