13. maaliskuuta 2015

Pinkkien 13.päivä

Hei! Tänään olin Selman kanssa Nopan luona - pitkästä aikaa. Selma oli viimeksi noin viikko sitten Nopan luona ja minä yli kaksi viikkoa sitten! Se niistä minun ratsastustunneista:D Mutta siis minun piti kirjoittaa tämänpäiväisestä... Voisin sanoa, että ratsastuksemme ei oikein sujunut. Johtuneen epäonnisesta päivämäärästä? Heti kun saavuimme tallille, lähdimme kaivamaan puomeja. Ne olivat hautautuneet lumeen talven aikana, mutta onneksi Nopan luona ollessani kerran niitä sieltä kaivoin. Sinne ne kumminkin jäivät tälläkin kertaa, vaikka hakkasimme jäätä kepeillä, kengänkärjillä ja lapiolla. Totesimme, että täytyy varmaan odottaa lumien sulamiseen saakka. Samalla reissulla kävimme testaamassa pohjia. Pihassa ja pellolla ei voinut ratsastaa, koska siinä oli aivan liian liukasta ja pellolla oli todella upottavaa niistä kohdista joissa sjtä jäätä ei ollut. Yksi tienpätkäkin oli aivan jäässä. Löysimme sitten kelvollisen paikan ratsastaa ja menimme vaihtamaan vaatteita. 
Tällä kertaa kun haimme ponin, se ei kuitenkaan karannut, niinkuin viime kerroilla on vähän sattunut käymään. Hoidimme Nopan sisällä tallissa, vaikka ulkonakin olisi ollut kiva hoitaa. Hoitamisen jälkeen Selma talutti Nopan pihan poikki ja menimme pellolle. Siinä vaiheessa emme olleet vielä siis käyty testaamassa sen pintaa. Se näytti hyvältä ja Selma päätti nousta selkään. Pellolla oli kaksi reittiä, toinen oli ihan jäinen ja se vähän pienempi reitti näytti hyvältä joten lähdimme kulkemaan sitä pitkin. Matkalla kuitenkin totesimme sen, että siinä upposi aika lailla! No Selma meni sen yhden kierroken käyntiä ja tuli selästä alas. Noppa kompuroi niin paljon, niin siinä olisi ollut sama riski ratsastaa kuin jäätikölläkin. Ajattelimme sitten lähteä mäkeä alaspäin, koska alhaalla oli se kelvollinen paikka ratsastaa. Kumminkin kun olimme päässeet mäen päälle, siinä oli jo niin liukasta, että Noppa meinasi kaatua. Tarkistimme vielä, että olisiko pellon kautta päässyt alas. Siitä oli ihan yhtä mahdoton päästä kuin jäisestä mäestä. Emme siis päässeet ratsastamaan minnekään. Menimme talliin, jätimme satulan sinne sekä kävimme ottamassa ulkona muutamia kuvia, jotka ovat alempana. Purimme ponin ja harjasimme Noppaa aika pitkään, sillä meillä ei ollut pitkästä aikaa kiire minnekään. Selma harjoitteli muutamaa temppua Nopan kanssa, jotka ovat videolla, jonka Selma editoi ja lataa luultavasti huomenna tänne blogiin. Päästettiin poni sitten laitumelle, räpsimme kuvia ja otimme muutamia videonpätkiä. ja aloitimme innoissamme Nopan karsinan siivouksen. Aluksi meidän täytyi puhdistaa koko karsina, heiniä lukuunottamatta. Kun karsinasta tuli lähes tyhjä, haimme neljä kärryllistä pellettejä. Edelliskerralla kun siivosimme, eli noin kuukausi sitten Nopan karsinaa emme tienneet yhtään, kuinka paljon pellttejä tulisi laittaa. Laitoimme silloin puolitoista kärryllistä, eli vähän vähemmän kuin tällä kertaa:D (Tietenkin karsina siivotaan joka päivä, mutta tämmöinen "suursiivous" tehdään harvemmin) Pellettejä laittaessamme huomasimme, että niitä aika paljon oli lennellyt lattialle, ei siis karsinan lattialle, vaan valitettavasti tallikätytävälle. Hoidimme karsinan loppuun, lakaisimme käytävän, johon oli kertynyt huomattavasti enemmän Nopan karvoja ja muuta kakkaa. Keräsimme tavarat ja veimme varusteet varustehuoneeseen. Siihen sitten loppui joiltain osin epäonnistunut tallipäivämme. Nyt olen Selman luona ja hän laiskana halusi minun tulla kirjoittamaan teille ja tietysti halusin:D Tänään teemme yhden videolle tulevan haasteen, joka ilmestyy Selman lifestyleblogiin. Jos joku ei muista osoitetta, niin pääsette sinne tästä! Liittykää lukijoiksi sinnekin;)

Nämä meidän studiokuvat vähän epäonnistuivat...


"Studiokuva"


Mitä Selmalta puuttuukaan?;))


Tämän verran Nopasta lähti karvaa.

Kuvailtiin myös Anskua vähän;)Ansku sit hirnuu et ei se normaalisti näytä noin..ööö... Anskusta on niin helppo ottaa kuvia kun se vaan poseeraa nätisti!

Anskun ilmegalleria:D
Heta siis kirjoitti tämän postauksen, kuvat on mun tai Hetan ottamia. Huomatkaahan että olin Nopan kanssa taas pinkkinä;) Videon laitan myöhemmin, joko samaan tai eri postaukseen.

6 kommenttia:

 1. Tekstiin kannatta muistaa lisätä selvät kappalejaot ja mun mielestä kuvia voisi laittaa hiukan tekstin sekaan :D Tällä hetkellä kuvia on hirveästi tekstin jälkeen ja tekstiä on jopa hankala lukea, kun sitä on noin paljon ilman selkeitä välejä :D Muuten todella kiva postaus ja hienoja kuvia! :) Ikävää, ettette päässyt ratsastamaan mihinkään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiallisesta palautteesta! Oisin laittanu kuvia tekstin sekaan mutta blogger ei anna mun siirtää niitä kuvia minnekkään, eli ne on lisättävä kaikki pötköön:/

   Poista
  2. Sun ei tartee siirtää niitä kuvii jos laitat yks kerrallaan sinne minne haluut. Eli laitat sen |-viivan siihen kohti "vilkkumaan" mihin haluut kuvan ja laitat sen siihen.
   Ja eikö teille oo opetettu koulussa kappalejakoo. Ihan komppaan suvia, että on ihan sikavaiked lukee. :/

   Poista
  3. No olin lisänny ne kaikki kuvat tuohon loppuun ja muuttanu sen koon isommaks niin ei enää huvittanu ottaa kaikkia pois ja tehä samaa uudelleen. On opetettu kappalejako mutta Heta ei nyt ollu muistanu jakaa.

   Poista
 2. Oi miten ihana tuo valkoinen poni! Ja nuo rusetit <3 Voiko söpömpää olla :D
  Projektina Poni

  VastaaPoista