22. maaliskuuta 2015

Hangella ratsastelua

Moi! Eilen (lauantaina) olin Hetan kanssa Nopan luona. Menin ilman satulaa, pelkällä satulahuovalla. Tiet olivat edelleen ihan jäässä, joten alapellolle oli aika hankala päästä, mutta päästiin kuitenkin. Ajolenkki oli tosi liukas, kaksi suoraa olivat kuitenkin hyvässä kunnossa. Meniin sitten niillä, käyntiä ja kokeiltiin pohkeenväistöä. Noppa joko ei väistänyt ollenkaan tai sitten se meni ihan suoraan sivulle. 

Väistöä


Olin ratsastanut jo jonkin aikaa, kunnes äiti tuli kysymään miks me ei ratsasteta hangella. Me luultiin ettei se kestä Noppaa mutta kestihän se. Mentiin aidan ali laitumelle ratsastamaan. Hanki upotti välillä, mutta kesti ihan hyvin. Ravaamaan siinä ei kuitenkaan pystynyt, kun yritin Noppa upposi sinne aika paljonkin. Menin jonkin aikaa käynnissä ympyröitä ja sitten oli Hetan vuoro. Noppa kuitenkin rupesi "testailemaan" Hetaa ja Heta ei enää ratsastanut. Päästettiin poni vielä irti aitaukseen ja se juoksenteli siellä hetkisen. Oikeasteen pitää ruvetä "irtojuoksuttamaan" useamminkin jos on mahdollista, koska siinä poni saa hyvin liikuntaa. 
Noppa kävi irti ollessaan piehtaroimassa kolmesti:D Ilman ratsastajan painoa hanki kesti Noppaa laukassakin. Harmittaa hiukan kun kamera oli tarkentanut aitaan, just noissa pomppu kuvissa:/Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo tumma viiva ponin mahassa.

Poni tuli välillä katsomaan että lötyisikö meiltä jotain herkkuja<3Nopan asennot ovat kyllä hienoja!


Vietiin Noppa talliin ja harjattiin sitä pitkään. Karvaa lähti taas ihan mukavasti:D
Heta osas laittaa Nopalle päitset, poni karkasi ja meni syömään Anskun kauroja. Ponia sai kyllä ihan kunnolla vetää tukasta että sain sen pään pois kaura-astiasta:D

Karvaa karvaa..
Siivottin tallista meidän sokut ja mentiin ulos kuvailemaan heppoja.
Ärsyttää kun nuo kaks eivät osaa olla sovussa hetkeäkään, Ansku menee hankaamaan päätäsä Noppaan ja Noppa suuttuu siitä.
Ilmeellä...
 Haettiin hepat vielä sisälle ja lähdettiin kotiin.
Oletteko te ratsastaneet hangen päällä?

12 kommenttia:

 1. Ihania noi Nopan riehumis kuvat:'D ♡ kiva postaus:)

  VastaaPoista
 2. Aww miten suloisia kuvia! :3 Nopalle sopii tuo pinkki väri :D Ite oon kyllä mennyt hangessa, mutta se ei juurikaan kestä isokokoisen lämminverisen painoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha:D kiitos paljon kivasta kommentista!:)

   Poista
 3. Söpö noppa:3 Itse en hangella uskalla mennä, sillä aina on se vaara että se humpsahtaa alta varsinkin kun on vähän isommasta ponista kyse:) Moottorikelkan urat on kyllä näillä keleillä kovassa kulutuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on sen verran pieni ja "kevyt" että kestää. Moittorikelkan jäljellä olis varmaan vielä parempi niin kestäs ravatakkin;)

   Poista
 4. Saako udella missä päin Lieksaa/missä tallilla Noppa ja Ansky asuu? :) ja miksei ne asu teidän omassa pihassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talli on tuttujen talli Kylänlahdessa. Eivät asu omadsa pihassa, koska ei ole tallia, eikä tarhoillekkaan olisi tilaa:)

   Poista
 5. Blogisi on arvosteltu!

  http://megaponi.blogspot.fi/2015/03/linkatut-blogit.html

  VastaaPoista
 6. Suloinen noppa ja kivoja kuvia ! Meilläpäin ei hankea enään ole joten en voi hangella ratsastaa :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään tarviis enää olla!:D

   Poista