12. tammikuuta 2015

Viikon blogihaaste-Talli rutiini

Olit sitten hevosen omistaja tai ratsastuskoululainen, sinulla on varmasti muotoutunut tietty tallirutiini. Toinen harjaa hevosen viidellä eri harjalla, kolmas puhdistaa hoitohevosen juomakupin aina ratsastustunnin jälkeen ja neljäs lakaisee tallin käytävän ennen kuin tekee mitään muuta.
Nyt päätin tehdä tämän viikon blogihaasteen jossa kerrotaan omasta tallirutiinista, vähän myhässä mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan! Vai kuinka? 
Käyn tallilla noin 2-4kertaa viikossa liikuttamassa Noppaa. Kävisin siellä vaikka joka päivä mutta pitkän välimatkan takia en pääse sinne kovin usein.


Kun menen tallille vaihdan ratsastus vaatteet päälle. Sitten menen talliin,  sytytän valot ja vien Nopan varusteet käytävälle odottamaan. Haen Nopan tarhasta ja laitan sen kiinni käytävälle. Harjaan ja varustan ponin ja lähden ulos liikuttamaan sitä. Jos ajan Nopalla laitan sille sisällä kaiken mitä voin ja ulkona sitten loput.


Kun tulen ratastamasta otan Nopalta varusteet pois ja harjaan sen. Selvitän Nopan  harjan ja hännän talvisin vasta ratsastuksen jälkeen jotta jää paremmin aikaa ratsastaa valoisassa. Usein harjoittelen Nopan kanssa jalan nostoa käskystä sen olessa käytävällä. Kun Noppa on puhdas päästän sen irti käytävälle, se suunnistaa omaan karsinaansa.

Kun Noppa on karsinassa avaan karsinan ovessa olevan luukun ja räpsin Nopasta muutaman kuvan kun se kurkkii sieltä niin söpösti. Kun kamerasta tai puhelimesta loppuu tila alan siivoamaan  meidän aiheuttamaa sotkua.

 Siinä meneekin kauan aikaa, mä ja Heta onnistutaan aina levittelemään meidän tavarat pitkin poikin. Nopan suojat on mun kypärä pussissa ja Hetan kaulahuivi on Nopan harjapakissa. Kun sotku on siivottu lakaisemme tallin käytävän. Harjaamme suojat ja satulahuovan ja viemme ne ja muut varusteet paikoilleen. Sytytämme hevosten yö valon ja sammutamme ison valon.
Kertokaa minkä haasteen tai erikoispostauksen tekisin huomenna?

4 kommenttia:

  1. Voin vaan kuvitella millanen karsina tolla ponilla on jos et siivoo sitä???????????? Vai hhääääääh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivoaisin kyllä sen mielelläni mutta ne jotka siellä Noppaa ja Anskua hoitavat ja ruokkivat jne. kyllä tekevät sen.

      Poista